Nezamislivo se desilo - Kutinjo ispao iz Barsinih 11!

Protiv Reala na levoj strani igraće Usman Dembele.

Fudbal 27.02.2019 | 17:15
Nezamislivo se desilo - Kutinjo ispao iz Barsinih 11!
Nezamislivo se dogodilo. Igrač za koga je Barselona izdvojila čak 135.000.000 evra u cugu, uz mogućnost da ukupna cena ode i na celih 180.000.000, izgubio je mesto u startnih 11 Blaugrane. Lokalni mediji pišu: Filipe Kutinjo neće početi protiv Reala u revanšu polufinala Kupa kralja.

Naravno, veliki timovi često moraju da rotiraju igrače, pošto veliki timovi igraju i veliki broj utakmica. Ali ovde nije reč o tome. Katalonski Sport navodi da je Ernesto Valverde prosto morao da prihvati da ne tako davno najbolji igrač Liverpula jednostavno sebe ne može da pronađe uz Lionela Mesija i Luisa Suareza.

Uostalom, u 2019. godini osam ligaških utakmica i samo jedna asistencija?! U Kupu kralja doduše i tri gola, jedan u porazu od Levantea i dva u kanonadi Sevilje. Svakako premalo za igrača te cene i takvog pedigrea. Ove sezone na 36 mečeva sve skupa osam golova i pet asistencija, u Primeri na 23 utakmice četiri gola i još dva nameštena.

I što je još gore, utisak da se Kutinjo muči zbog čega se polako šuška i o mogućnosti da ga Barsa proda makar i uz finansijski gubitak, mada nismo još uvereni u to. Ali katalonski mediji uveravaju: protiv Reala će uz Mesija i Suareza igrati Usman Dembele. Nije rotacija, već procena da Dembele trenutno može više da pruži. Nije dobro kad takva procena stigne uoči najveće utakmice španskog fudbala.

Doduše, samo pet dana posle revanša u kupu Real i Barselona će se odmeriti i u prvenstvu, pa će možda tada Kutinjo biti bolje sreće? Verovatno će zavisiti i od toga kako će se Dembele pokazati sutra u Madridu. Pod uslovom da se Valverde ne predomisli u poslednji čas.

Što se tiče ostatka ekipe, na golu Mark Andre ter Štegen – Jasper Silesen je još rovit – ispred Nelson Semedo, smatra se da je njegova brzina odličan odgovor na prodornost Realovog Vinisijusa, te ĐerarPike, Klemon Lengle i Đordi Alba. U vezi sigurni Serđo Buskets i Ivan Rakitić, mala dilema postoji oko trećeg člana tog trija, ali se prednost daje Serđiju Robertu, dok će Arturo Vidal početi sa klupe. I u napadu Mesi, Suarez i Dembele.

Bez Kutinja. Delovalo je kao idealan spoj.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar