Трговци ће добити нове штандове

Продавачи који су јутрос остали без својих продајних мјеста након пожара на Градској пијаци у Тузли ускоро ће добити нове штандове, а бесплатно ће их користити четири мјесеца, речено је на ванредној сједници колегија градоначелника Тузле који је одржан након несреће.

Босна и Херцеговина 26.02.2019 | 18:43
Трговци ће добити нове штандове
Током данашњег колегија градоначелник Тузле Јасмин Имамовић је казао да је настала велика штета, а њен износ ће накнадно бити утврђен.

"Очекујемо да надлежни органи што прије утврде узроке пожара, а након што нам они допусте да се уђе у простор пијаца, задужена су сва јавна предузећа која ће учествовати у рашчишћавању. Поред предвиђених средстава буџетом за текући рад Јавног предузећа Тржнице-пијаце, унутрашњом прерасподјелом буџета обезбиједит ћемо још 55.000 КМ како би оне могле наставити с радом", рекао је Имамовић.

Када је ријеч о корисницима, односно особама које изнајмљују штандове на тузланској пијаци, њима ће бити обезбијеђено скоро 50.000 КМ интервентне помоћи.

"Сваком кориснику ће припасти скоро 1.000 КМ плус још по 1.000 КМ кроз четири мјесеца бесплатног кориштења продајних мјеста у неоштећеним дијеловима Велике пијаце, као и на такозваној Малој пијаци. Након што добијемо коначан извјештај о насталој штети размотрити ћемо и друге додатне мјере помоћи", нагласио је Имамовић.

(Независне новине)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

волим продавачице

27.02.2019 07:08

Де испуните обећање а пијацу боље противпожарно осигурајте.

ОДГОВОРИТЕ