Trgovci će dobiti nove štandove

Prodavači koji su jutros ostali bez svojih prodajnih mjesta nakon požara na Gradskoj pijaci u Tuzli uskoro će dobiti nove štandove, a besplatno će ih koristiti četiri mjeseca, rečeno je na vanrednoj sjednici kolegija gradonačelnika Tuzle koji je održan nakon nesreće.

Bosna i Hercegovina 26.02.2019 | 18:43
Trgovci će dobiti nove štandove
Tokom današnjeg kolegija gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je kazao da je nastala velika šteta, a njen iznos će naknadno biti utvrđen.

"Očekujemo da nadležni organi što prije utvrde uzroke požara, a nakon što nam oni dopuste da se uđe u prostor pijaca, zadužena su sva javna preduzeća koja će učestvovati u raščišćavanju. Pored predviđenih sredstava budžetom za tekući rad Javnog preduzeća Tržnice-pijace, unutrašnjom preraspodjelom budžeta obezbijedit ćemo još 55.000 KM kako bi one mogle nastaviti s radom", rekao je Imamović.

Kada je riječ o korisnicima, odnosno osobama koje iznajmljuju štandove na tuzlanskoj pijaci, njima će biti obezbijeđeno skoro 50.000 KM interventne pomoći.

"Svakom korisniku će pripasti skoro 1.000 KM plus još po 1.000 KM kroz četiri mjeseca besplatnog korištenja prodajnih mjesta u neoštećenim dijelovima Velike pijace, kao i na takozvanoj Maloj pijaci. Nakon što dobijemo konačan izvještaj o nastaloj šteti razmotriti ćemo i druge dodatne mjere pomoći", naglasio je Imamović.

(Nezavisne novine)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

volim prodavačice

27.02.2019 07:08

De ispunite obećanje a pijacu bolje protivpožarno osigurajte.

ODGOVORITE