Партизану замало одузето шест бодова!

Партизан „висио“ за шест бодова, 250. 000 евра отишло у Италију, црно-бели се спремају за мониторинг! Серђо Берти у потпуноси исплаћен!

Фудбал 27.02.2019 | 09:45
Партизану замало одузето шест бодова!
Претили су „костури из ормара“, како су у Хумској назвали финансијске невоље које им је у аманет оставиоДраган Ђурић, да успоре пролазак обавезног пролећног мониторинга, али како сад ствари стоје – брига мање за црно-беле уочи редовне контроле УЕФА. Српски освајач купа исплатио је и другу рату дуга познатом италијанском менаџеру Серђу Бертију и знатно мирније чека редовну инспекцију Европске куће фудбала.

У питању је сума од 250.000 евра, колик су црно-бели остали „кратки“ Бертију, као посреднику у трансферуСтефана Савића у Манчестер Сити, 2011. године. Претходно руководство је годинама врдало, није плаћало познатог агента, да би се актуелно суочило са тужбом и било приморано да регулише дуг. Најпре 250.000 евра минулог априла, а сад исти износ, после интервенције Александра Коларова, капитена репрезентације Србије и дугогодишњег Бертијевог штићеника, који је јесенас замолио за уступак у виду одлагања друге рате.

Тад је дуг за менаџерске услове био осигуран банковним гаранцијама у Поштанској штедионици, а на наплату је дошао крајем минуле седимице, чиме је Партизан, после доста мука решио само један од нагомиланих финансијских проблема у настојању да добије европску лиценцу за наредну сезону.

Иначе, Серђо Берти је чак претио тужбом ФИФА која би, да је стигла до званичних органа Светске куће фудбала, аутоматски значила одузимање шест бодова Партизану.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар