Partizanu zamalo oduzeto šest bodova!

Partizan „visio“ za šest bodova, 250. 000 evra otišlo u Italiju, crno-beli se spremaju za monitoring! Serđo Berti u potpunosi isplaćen!

Fudbal 27.02.2019 | 09:45
Partizanu zamalo oduzeto šest bodova!
Pretili su „kosturi iz ormara“, kako su u Humskoj nazvali finansijske nevolje koje im je u amanet ostavioDragan Đurić, da uspore prolazak obaveznog prolećnog monitoringa, ali kako sad stvari stoje – briga manje za crno-bele uoči redovne kontrole UEFA. Srpski osvajač kupa isplatio je i drugu ratu duga poznatom italijanskom menadžeru Serđu Bertiju i znatno mirnije čeka redovnu inspekciju Evropske kuće fudbala.

U pitanju je suma od 250.000 evra, kolik su crno-beli ostali „kratki“ Bertiju, kao posredniku u transferuStefana Savića u Mančester Siti, 2011. godine. Prethodno rukovodstvo je godinama vrdalo, nije plaćalo poznatog agenta, da bi se aktuelno suočilo sa tužbom i bilo primorano da reguliše dug. Najpre 250.000 evra minulog aprila, a sad isti iznos, posle intervencije Aleksandra Kolarova, kapitena reprezentacije Srbije i dugogodišnjeg Bertijevog štićenika, koji je jesenas zamolio za ustupak u vidu odlaganja druge rate.

Tad je dug za menadžerske uslove bio osiguran bankovnim garancijama u Poštanskoj štedionici, a na naplatu je došao krajem minule sedimice, čime je Partizan, posle dosta muka rešio samo jedan od nagomilanih finansijskih problema u nastojanju da dobije evropsku licencu za narednu sezonu.

Inače, Serđo Berti je čak pretio tužbom FIFA koja bi, da je stigla do zvaničnih organa Svetske kuće fudbala, automatski značila oduzimanje šest bodova Partizanu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar