"Пола наше лиге ради и игра рукомет!"

"То је годинама тако у нашем спорту, не знам зашто се дигла прашина око мене", рекао је голман Звезде.

Остали спортови 27.02.2019 | 10:30
"Пола наше лиге ради и игра рукомет!"
Иако је најавио да у суботу неће играти "вечити дерби" због обавеза на послу, голман рукометаша Црвене звезде, Немања Љубеновић, стигао је на меч против Партизана и са саиграчима доживео драматичан пораз, голом црно-белих у последњим секундама.

Дан после те утакмице, он је био свестан колику је пажњу изазвала његова изјава и пожелео је да у разговору за "Спортски журнал" двапут нагласи да му фирма никад није бранила да игра за Звезду.

"Ништа од тога није требало да буде тако. Испало је да ми фирма не дозвољава да играм, а то нема везе са истином. Фирма за коју радим ми је увек излазила у сусрет, желела је да помогне, да ме пусти да играм и да помогнем Звезди. Погрешно је пренесено све, свашта се после писало, па сам дошао у јако непријатну ситуацију без икакве потребе...", рекао је Љубеновић.

Потом је објаснио своју ситуацију.

"Радим јер тако желим, имам породицу, озбиљан сам човек, не живим од рукомета, али желим на све начине да помогнем овом спорту. Имао сам понуда из иностранства, али сам остао јер ми је овде лепо, како на послу, тако и на терену".

Голман је нагласио да његова позиција није другачија од ситуације многих играча у домаћој лиги.

"Пола лиге тако функционише, не видим ту ништа спорно. Мислим да је то годинама у нашем спорту тако, нормалне су то ствари и не знам зашто се дигла прашина", додао је Љубеновић и још једном нагласио да му фирма не брани да се бави рукометом, очигледно иритиран ситуацијом у коју је дошао.

Дан након одласка тренера Ненада Перуничића, рукометаш је говорио и о стању у Звезди.

"Преживљавамо, а не знамо како. Боримо се, изгарамо. Много је тешко, али не можемо да кукамо, јер се клуб бори за опстанак. Да преживимо ову сезону, останемо у Суперлиги, па да видимо наредне некако да се издигнемо из пепела. Наша обавеза је да помогнемо Црвеној звезди из поштовања према клубу и навијачима".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар