Нидам: Историја! Дубљевић: Најпоноснији на свијету!

Последњи звук сирене на мечу Црне Горе и Летоније означио је почетак великог славља у Морачи. Еуфорично је било на паркету, али и на трибинама након што је репрезентација изборила први пут пласман на Светско првенство.

Кошарка 26.02.2019 | 17:30
Нидам: Историја! Дубљевић: Најпоноснији на свијету!
Црна Гора није победила Летонију у Морачи у последњем мечу квалификација (74:80), али је упркос том поразу изборила пласман на Светско првенство у Кини овог лета.

Јунак меча је, као и пре три дана у Кијеву против Украјине, био Дерек Нидам, једини класични плејмејкер којег је селектор Звездан Митровић имао у одсуству повређених Николе Ивановића и Огњена Чарапића.

"Историјски успех! Невероватно звучи да је Црна Гора на Светском првенству. Сјајно! Хвала навијачима, атмосфера је била невиђена", казао је Нидам одмах након меча и додао да је црногорска селекција као породица због чега није размишљао посебно о својој партији.

Нидам је додао и да ће Црна Гора имати шта да покаже и у Кини.

"На Мундобаскет долазе репрезентације са најјачим тимовима, са НБА играчима… Али ми ћемо се борити. Када смо здрави можемо да играмо озбиљну кошарку", рекао је Американац са црногорским пасошем.

Бојан Дубљевић је признао да никада није имао радоснији тренутак у каријери.

"Највећи резултат моје каријере. Пун сам емоција, не знам шта да кажем… Ово је сјајна екипа, сјајних људи, сјајног тренера, скуп свега доброг… Најпоноснији сам човек на свету. Играли смо у сјајном амбијенту, имамо и најбоље навијаче на свету и треба и они да иду са нама у Кину", поручио је Дубљевић.

Суад Шеховић је признао да је Летонија заслужила победу, али и да је Црна Гора заслужено на Мундобаскету.

"Велика и тешка утакмица, добили смо бољег противника. Ми смо се великом енергијом враћали и на крају у срчаној завршници изборили пласман. Било би лепше да смо квалификације окончали победом. Подбацили смо у првим четвртинама, и у Подгорици, и у Кијеву, али смо се враћали и показали да имамо карактер", напоменуо је Шеховић.

Извор: мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар