Nidam: Istorija! Dubljević: Najponosniji na svijetu!

Poslednji zvuk sirene na meču Crne Gore i Letonije označio je početak velikog slavlja u Morači. Euforično je bilo na parketu, ali i na tribinama nakon što je reprezentacija izborila prvi put plasman na Svetsko prvenstvo.

Košarka 26.02.2019 | 17:30
Nidam: Istorija! Dubljević: Najponosniji na svijetu!
Crna Gora nije pobedila Letoniju u Morači u poslednjem meču kvalifikacija (74:80), ali je uprkos tom porazu izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Kini ovog leta.

Junak meča je, kao i pre tri dana u Kijevu protiv Ukrajine, bio Derek Nidam, jedini klasični plejmejker kojeg je selektor Zvezdan Mitrović imao u odsustvu povređenih Nikole Ivanovića i Ognjena Čarapića.

"Istorijski uspeh! Neverovatno zvuči da je Crna Gora na Svetskom prvenstvu. Sjajno! Hvala navijačima, atmosfera je bila neviđena", kazao je Nidam odmah nakon meča i dodao da je crnogorska selekcija kao porodica zbog čega nije razmišljao posebno o svojoj partiji.

Nidam je dodao i da će Crna Gora imati šta da pokaže i u Kini.

"Na Mundobasket dolaze reprezentacije sa najjačim timovima, sa NBA igračima… Ali mi ćemo se boriti. Kada smo zdravi možemo da igramo ozbiljnu košarku", rekao je Amerikanac sa crnogorskim pasošem.

Bojan Dubljević je priznao da nikada nije imao radosniji trenutak u karijeri.

"Najveći rezultat moje karijere. Pun sam emocija, ne znam šta da kažem… Ovo je sjajna ekipa, sjajnih ljudi, sjajnog trenera, skup svega dobrog… Najponosniji sam čovek na svetu. Igrali smo u sjajnom ambijentu, imamo i najbolje navijače na svetu i treba i oni da idu sa nama u Kinu", poručio je Dubljević.

Suad Šehović je priznao da je Letonija zaslužila pobedu, ali i da je Crna Gora zasluženo na Mundobasketu.

"Velika i teška utakmica, dobili smo boljeg protivnika. Mi smo se velikom energijom vraćali i na kraju u srčanoj završnici izborili plasman. Bilo bi lepše da smo kvalifikacije okončali pobedom. Podbacili smo u prvim četvrtinama, i u Podgorici, i u Kijevu, ali smo se vraćali i pokazali da imamo karakter", napomenuo je Šehović.

Izvor: mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar