"Систем није добар, Будућност је жртва зарад Црне Горе!"

Селектор кошаркаша Црне Горе, Звездан Митровић, говорио је после велике победе и историјског пласмана своје репрезентације на Светско првенство.

Фудбал 26.02.2019 | 16:30
"Систем није добар, Будућност је жртва зарад Црне Горе!"
Митровић је похвалио своје играче и рекао да је на почетку квалификација мало ко веровао у њих.

За мене је репрезентација светиња и нисам размишљао ни једног тренутка када је стигао позив да преузмем државни тим. Мало је било оних који су веровали у овакав епилог на почетку квалификација. Циљ је био да што дуже будемо у игри за пласман на Мундобаскет, а да при томе извршимо подмлађивање селекције. Успели смо да урадимо оба посла на врхунском нивоу", рекао је Митровић.

Он је казао да је задовољан поразом.

"Пораз од Летоније је најдражи пораз у мојој каријери. Остварили смо историјски успех, захваљујући позитвној енергији, захваљујући карактеру, захваљујћи тимском духу. Момци су од почетка до краја квалификација дисали као један и заслужено иду у Кину".

Митровић је говорио и о самом систему квалификација и жртву коју је поднела најбоља екипа Црне Горе Будућност из Подгорице.

"Да ли је систем такмичења добар? Није. Али, како је било нама, тако је било и осталим селекцијама. Наша предност је била чињеница да смо добили безрезервну подршку од челника Будућности и актуелног шампиона АБА лиге, који је био спреман да жртвује резултате клуба у интересу репрезентације. Користим прилику да се Будућности још једном од срца захвалим на свему и да им исто тако од срца пожелим да поново освоје АБА лиги и поново изборе пласман у Евролигу", закључио је Митровић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар