"Sistem nije dobar, Budućnost je žrtva zarad Crne Gore!"

Selektor košarkaša Crne Gore, Zvezdan Mitrović, govorio je posle velike pobede i istorijskog plasmana svoje reprezentacije na Svetsko prvenstvo.

Fudbal 26.02.2019 | 16:30
"Sistem nije dobar, Budućnost je žrtva zarad Crne Gore!"
Mitrović je pohvalio svoje igrače i rekao da je na početku kvalifikacija malo ko verovao u njih.

Za mene je reprezentacija svetinja i nisam razmišljao ni jednog trenutka kada je stigao poziv da preuzmem državni tim. Malo je bilo onih koji su verovali u ovakav epilog na početku kvalifikacija. Cilj je bio da što duže budemo u igri za plasman na Mundobasket, a da pri tome izvršimo podmlađivanje selekcije. Uspeli smo da uradimo oba posla na vrhunskom nivou", rekao je Mitrović.

On je kazao da je zadovoljan porazom.

"Poraz od Letonije je najdraži poraz u mojoj karijeri. Ostvarili smo istorijski uspeh, zahvaljujući pozitvnoj energiji, zahvaljujući karakteru, zahvaljujći timskom duhu. Momci su od početka do kraja kvalifikacija disali kao jedan i zasluženo idu u Kinu".

Mitrović je govorio i o samom sistemu kvalifikacija i žrtvu koju je podnela najbolja ekipa Crne Gore Budućnost iz Podgorice.

"Da li je sistem takmičenja dobar? Nije. Ali, kako je bilo nama, tako je bilo i ostalim selekcijama. Naša prednost je bila činjenica da smo dobili bezrezervnu podršku od čelnika Budućnosti i aktuelnog šampiona ABA lige, koji je bio spreman da žrtvuje rezultate kluba u interesu reprezentacije. Koristim priliku da se Budućnosti još jednom od srca zahvalim na svemu i da im isto tako od srca poželim da ponovo osvoje ABA ligi i ponovo izbore plasman u Evroligu", zaključio je Mitrović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar