Одборници ПДП-а у задњим редовима

Одборници Партије демократског прогреса Душица Игњатић, Мићо Малбашић и Саша Јовићић на данашњој сједници локалног парламента у Српцу одлучили су да се преселе у задњи ред скупштинске сале иако је њихова партија друга по снази међу странкама по броју одборника.

Република Српска 26.02.2019 | 16:29
Одборници ПДП-а у задњим редовима
На овај корак одлучили су се, према образложењу предсједника Клуба одборника ове партије Миће Малбашића, због учестале појаве самосталног мијењања мјеста одборника неких странака, на шта су имали примједбу, али ништа није предузимано.

Сада ће дјеловати из позадине, као истинска опозиција владајућој већини, што су показали и на данашњем засједању 21. сједнице локалног парламента на којем се расправљало о 35 тачака дневног реда.



Скупштинска већина је без веће расправе усвојила извјештаје о успјеху и владању ученика у првом полугодишту текуће школске године, утрошку средстава за награде матурантима, за спортске и културне манифестације, рад Омладинска банке, затим извјештаје о утрошку средстава за развој неразвијених дијелова општине, средстава прикупљених од шума и шумског земљишта, накнада од претварања пољопривредног у непољопривредно земљиште и трошење новчаних средстава од водних накнада и финансирању спортских организација у прошлој години.

Пред одборницима су били и програми развоја спорта и физичке културе, календар културних и спортских манифестација за 2019. годину, који се по свом садржају не мијењају у односу на прошлу годину.

Нешто више расправе било је о приједлогу одлуке о отпису ненаплативих потраживања од Електропривреде, односно Електродистрибуције у времену од 2015, до 2017. године. Речено је да накнада није наплаћена ни 2018. године, а за 2019., због нових прописа, није ни планирана у буџету општине.



Одборник СП Драго Ћирић је поставио питање, како баш у овом периоду да се отписују потраживања општине, док је раније од 2010. до 2015. општина наплаћивала накнаду од Електродистрибуције.

Из опозиције је покренуто више актуелних питања. Тако је Мара Цвијановић Делевић (СДС) покренула иницијативу да се одборници укључе у солидарно обезбјеђење средстава за екскурзију ђака из Школског центра, што је у начело и прихваћено.

Она је дала примједбу што се ученицима који организују хуманитарне манифестације у Спортској дворану тражи накнада од 35 КМ за један сат. Цијановић-Делевић је саопштила незадовољство лица која користе право на туђу његу и помоћ јер касни исплата накнаде за четири мјесеца.

На опасност рушења обале Врбаса и угрожавање одбрамбеног насипа и домаћинстава у Мјесној заједници Бајинци упозорио је одборник Драган Лепир и од власти затражио да што хитније у сарадњи за „Водама Српске“ ријеше ово питање да не би било касно.

(БН)






 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007

27.02.2019 11:19

Што ближе вратима,то ће лакше напустити скупштину.

ОДГОВОРИТЕ