Odbornici PDP-a u zadnjim redovima

Odbornici Partije demokratskog progresa Dušica Ignjatić, Mićo Malbašić i Saša Jovićić na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta u Srpcu odlučili su da se presele u zadnji red skupštinske sale iako je njihova partija druga po snazi među strankama po broju odbornika.

Republika Srpska 26.02.2019 | 16:29
Odbornici PDP-a u zadnjim redovima
Na ovaj korak odlučili su se, prema obrazloženju predsjednika Kluba odbornika ove partije Miće Malbašića, zbog učestale pojave samostalnog mijenjanja mjesta odbornika nekih stranaka, na šta su imali primjedbu, ali ništa nije preduzimano.

Sada će djelovati iz pozadine, kao istinska opozicija vladajućoj većini, što su pokazali i na današnjem zasjedanju 21. sjednice lokalnog parlamenta na kojem se raspravljalo o 35 tačaka dnevnog reda.



Skupštinska većina je bez veće rasprave usvojila izvještaje o uspjehu i vladanju učenika u prvom polugodištu tekuće školske godine, utrošku sredstava za nagrade maturantima, za sportske i kulturne manifestacije, rad Omladinska banke, zatim izvještaje o utrošku sredstava za razvoj nerazvijenih dijelova opštine, sredstava prikupljenih od šuma i šumskog zemljišta, naknada od pretvaranja poljoprivrednog u nepoljoprivredno zemljište i trošenje novčanih sredstava od vodnih naknada i finansiranju sportskih organizacija u prošloj godini.

Pred odbornicima su bili i programi razvoja sporta i fizičke kulture, kalendar kulturnih i sportskih manifestacija za 2019. godinu, koji se po svom sadržaju ne mijenjaju u odnosu na prošlu godinu.

Nešto više rasprave bilo je o prijedlogu odluke o otpisu nenaplativih potraživanja od Elektroprivrede, odnosno Elektrodistribucije u vremenu od 2015, do 2017. godine. Rečeno je da naknada nije naplaćena ni 2018. godine, a za 2019., zbog novih propisa, nije ni planirana u budžetu opštine.



Odbornik SP Drago Ćirić je postavio pitanje, kako baš u ovom periodu da se otpisuju potraživanja opštine, dok je ranije od 2010. do 2015. opština naplaćivala naknadu od Elektrodistribucije.

Iz opozicije je pokrenuto više aktuelnih pitanja. Tako je Mara Cvijanović Delević (SDS) pokrenula inicijativu da se odbornici uključe u solidarno obezbjeđenje sredstava za ekskurziju đaka iz Školskog centra, što je u načelo i prihvaćeno.

Ona je dala primjedbu što se učenicima koji organizuju humanitarne manifestacije u Sportskoj dvoranu traži naknada od 35 KM za jedan sat. Cijanović-Delević je saopštila nezadovoljstvo lica koja koriste pravo na tuđu njegu i pomoć jer kasni isplata naknade za četiri mjeseca.

Na opasnost rušenja obale Vrbasa i ugrožavanje odbrambenog nasipa i domaćinstava u Mjesnoj zajednici Bajinci upozorio je odbornik Dragan Lepir i od vlasti zatražio da što hitnije u saradnji za „Vodama Srpske“ riješe ovo pitanje da ne bi bilo kasno.

(BN)






 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007

27.02.2019 11:19

Što bliže vratima,to će lakše napustiti skupštinu.

ODGOVORITE