Јулијан Брант - ни бољег играча, ни мање клаузуле!

Леверкузен ће тешко одолети још једном. . .

Фудбал 06.03.2019 | 14:00
Јулијан Брант - ни бољег играча, ни мање клаузуле!
Увек буде тако: неко купује лудо и скупо, а неко паметно, лукаво. Наредног лета, ко се одлучи да откупи уговор Јулијана Бранта неће пазарити само промућурно, већ и релативно јефтино, узимајући у обзир актуелне цене на фудбалском тржишту и квалитете немачког репрезентативца. 

Брант игра као препорођен под палицом Петера Боша у Бајер Леверкузену. Холандски стручњак коначно му је пронашао праву позицију - плејмејкерску. Иако дејствује више по крилу Бош има апослутно поверење у Бранта, дозвољава му улогу "пливајућег" централног везисте код ког је лопта најдуже у поседу и он му то вишеструко враћа. Идеалан пример за то је утакмица против Мајнца почетком месеца, када је овај блистао и с два гола и две асистенције готово сам донео тријумф Веркселфу. 

На последњих пет утакмица Бундеслиге Брант је дао три и наместио четири гола, што је далеко бољи учинак него у комплетном првом делу сезоне. 

Одличне партије довеле су до тога да се поново у суперлативима пише од златном дечку немачког фудбала и његовим даљим корацима. Пре непуних годину дана повезиван је с преласком у Бајерн, али пристао је да продужи уговор и остане на Бај арени. Тада је рекао:

"Мени је јасно да звезда могу да постанем и у Леверкузену, овај клуб ми нуди све услове за то. Али исто тако разумем играче попут Видала или Ширлеа који су се одлучили за другачије кораке". 

Ових дана у Немачкој једна од главних фудбалских тема јесте и Брантова откупна клаузула која износи свега 25.000.000 евра?! Како је Бајер то дозволио и да ли је уопште истина - Кикер је покушао да дозна од спортског директора Рудија Фелера:

"Не, немамо обичај у клубу да коментаришемо садржај уговора наших фудбалера". 

Билд се надовезао на причу и као по обичају "ишчачкао" оно што је многе занимало. Истина је - у уговоруЈулијана Бранта који је на снази до 2021. постоји излазна клаузула и она износи "свега" 25.000.0000 евра. Зашто су у Бајеру пристали на такав договор? Одговор је врло једноставан. Када му је претходни истицао 2019. није било много простора за натезање. Да не би отишао без обештећења у Бајерн, у Леверу су пристали на услов. Притом, излазна клаузула из претходног уговора гласила је на само 12.000.000... 

Рачуница је била јасна - боље 25.000.000 на лето 2019. или 2020, него 12.000.000 2018. или ништа на лето 2019. 

Било како било, у европског фудбалском излогу тренутно је прави бисер и не кошта превише. Колико је Бајерн и даље заинтересован питање је, али клаузула коју помиње Билд свакако ће привући и многе друге клубове. Пре свега енглеске. За сваког од тамошњих премијерлигаша 25.000.000 је права ситница... 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар