Julijan Brant - ni boljeg igrača, ni manje klauzule!

Leverkuzen će teško odoleti još jednom. . .

Fudbal 06.03.2019 | 14:00
Julijan Brant - ni boljeg igrača, ni manje klauzule!
Uvek bude tako: neko kupuje ludo i skupo, a neko pametno, lukavo. Narednog leta, ko se odluči da otkupi ugovor Julijana Branta neće pazariti samo promućurno, već i relativno jeftino, uzimajući u obzir aktuelne cene na fudbalskom tržištu i kvalitete nemačkog reprezentativca. 

Brant igra kao preporođen pod palicom Petera Boša u Bajer Leverkuzenu. Holandski stručnjak konačno mu je pronašao pravu poziciju - plejmejkersku. Iako dejstvuje više po krilu Boš ima aposlutno poverenje u Branta, dozvoljava mu ulogu "plivajućeg" centralnog veziste kod kog je lopta najduže u posedu i on mu to višestruko vraća. Idealan primer za to je utakmica protiv Majnca početkom meseca, kada je ovaj blistao i s dva gola i dve asistencije gotovo sam doneo trijumf Verkselfu. 

Na poslednjih pet utakmica Bundeslige Brant je dao tri i namestio četiri gola, što je daleko bolji učinak nego u kompletnom prvom delu sezone. 

Odlične partije dovele su do toga da se ponovo u superlativima piše od zlatnom dečku nemačkog fudbala i njegovim daljim koracima. Pre nepunih godinu dana povezivan je s prelaskom u Bajern, ali pristao je da produži ugovor i ostane na Baj areni. Tada je rekao:

"Meni je jasno da zvezda mogu da postanem i u Leverkuzenu, ovaj klub mi nudi sve uslove za to. Ali isto tako razumem igrače poput Vidala ili Širlea koji su se odlučili za drugačije korake". 

Ovih dana u Nemačkoj jedna od glavnih fudbalskih tema jeste i Brantova otkupna klauzula koja iznosi svega 25.000.000 evra?! Kako je Bajer to dozvolio i da li je uopšte istina - Kiker je pokušao da dozna od sportskog direktora Rudija Felera:

"Ne, nemamo običaj u klubu da komentarišemo sadržaj ugovora naših fudbalera". 

Bild se nadovezao na priču i kao po običaju "iščačkao" ono što je mnoge zanimalo. Istina je - u ugovoruJulijana Branta koji je na snazi do 2021. postoji izlazna klauzula i ona iznosi "svega" 25.000.0000 evra. Zašto su u Bajeru pristali na takav dogovor? Odgovor je vrlo jednostavan. Kada mu je prethodni isticao 2019. nije bilo mnogo prostora za natezanje. Da ne bi otišao bez obeštećenja u Bajern, u Leveru su pristali na uslov. Pritom, izlazna klauzula iz prethodnog ugovora glasila je na samo 12.000.000... 

Računica je bila jasna - bolje 25.000.000 na leto 2019. ili 2020, nego 12.000.000 2018. ili ništa na leto 2019. 

Bilo kako bilo, u evropskog fudbalskom izlogu trenutno je pravi biser i ne košta previše. Koliko je Bajern i dalje zainteresovan pitanje je, ali klauzula koju pominje Bild svakako će privući i mnoge druge klubove. Pre svega engleske. Za svakog od tamošnjih premijerligaša 25.000.000 je prava sitnica... 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar