Онана је права замјена?!

Тер Штеген добија “броја два“ на лето! Силесен на излазним вратима из клуба. . .

Фудбал 01.03.2019 | 09:00
Онана је права замјена?!
Барселона већ размишља о томе ко би могао да замени Каспера Силесена на голу, а како наводи шпанскиАс, у оптицају су тројица играча. Уз ограду да је реч о мадридском листу, а они се неретко труде пољуљају Барсу, с тим да сада не видимо да је то случај, делује да је најближи доласку на Камп Ноу Андре Онана, пошто су челници Блаугране већ контактирали агенте Ајаксовог голмана ради постизања договора.

тек да подсетимо, из Ајакса су за наредну сезону већ довели Френкија де Јонга и то за вртоглавих 86.000.000 евра (75.000.000 фиксно, плус 11.000.000 у премијама).

Сад је ред на Онану. Менаџери су наводно већ пренели Ајаксовом руководству о великом интересовању Барселоне за сјајног голмана. На овај начин, кажу, желе да холандском великану дају времена да се припреми за прелазни рок и потражи замену за Камерунца међу стативама.

Почетна цена за талентованог голмана не би била већа од 20.000.000 евра, па Барселони не би био превелики проблем да зађе у џеп и плати задату цифру. Са друге стране, Блауграна се нада да ће лепо зарадити на Силесеновом одласку из клуба - он сам инсистира да иде како би у неком другом клубу био први голман - наводи се да би Холанђанин могао да оде за суму од око 60.000.000 евра! Тај износ би могао да буде и већи уколико се репрезентација Холандије добро покаже на завршном турниру Лиге нација које ће бити одржано баш пред почетак летњег прелазног рока.

Зна Барселона да неће моћи да задржи Силесена, па је решила да му да одрешене руке, док ће Тер Штегеностати број један на голу. Зато је тренутно повређени Силесен већ више пута понављао да жели нови изазов и чини се да ће му та жеља коначно бити испуњена на лето. Холанђанин је за Барселону углавном играо у Купу краља, али сад је одлучио да више не жели да греје клупу у највећем делу сезоне.

Оно што би могао да буде додатни плус код довођења Камерунца јесте чињеница да је Андре Онанапрошао млађе селекције Барсе, па би његово прилагођавање на нову средину било веома кратко. У Барселони цене таленат младог играча који је већ уписао осам наступа за националну селекцију.

Биће занимљиво видети која су то друга два голмана која настоје да замене Холанђанина међу стативама. Засад се све још држи у тајности...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар