Onana je prava zamjena?!

Ter Štegen dobija “broja dva“ na leto! Silesen na izlaznim vratima iz kluba. . .

Fudbal 01.03.2019 | 09:00
Onana je prava zamjena?!
Barselona već razmišlja o tome ko bi mogao da zameni Kaspera Silesena na golu, a kako navodi španskiAs, u opticaju su trojica igrača. Uz ogradu da je reč o madridskom listu, a oni se neretko trude poljuljaju Barsu, s tim da sada ne vidimo da je to slučaj, deluje da je najbliži dolasku na Kamp Nou Andre Onana, pošto su čelnici Blaugrane već kontaktirali agente Ajaksovog golmana radi postizanja dogovora.

tek da podsetimo, iz Ajaksa su za narednu sezonu već doveli Frenkija de Jonga i to za vrtoglavih 86.000.000 evra (75.000.000 fiksno, plus 11.000.000 u premijama).

Sad je red na Onanu. Menadžeri su navodno već preneli Ajaksovom rukovodstvu o velikom interesovanju Barselone za sjajnog golmana. Na ovaj način, kažu, žele da holandskom velikanu daju vremena da se pripremi za prelazni rok i potraži zamenu za Kamerunca među stativama.

Početna cena za talentovanog golmana ne bi bila veća od 20.000.000 evra, pa Barseloni ne bi bio preveliki problem da zađe u džep i plati zadatu cifru. Sa druge strane, Blaugrana se nada da će lepo zaraditi na Silesenovom odlasku iz kluba - on sam insistira da ide kako bi u nekom drugom klubu bio prvi golman - navodi se da bi Holanđanin mogao da ode za sumu od oko 60.000.000 evra! Taj iznos bi mogao da bude i veći ukoliko se reprezentacija Holandije dobro pokaže na završnom turniru Lige nacija koje će biti održano baš pred početak letnjeg prelaznog roka.

Zna Barselona da neće moći da zadrži Silesena, pa je rešila da mu da odrešene ruke, dok će Ter Štegenostati broj jedan na golu. Zato je trenutno povređeni Silesen već više puta ponavljao da želi novi izazov i čini se da će mu ta želja konačno biti ispunjena na leto. Holanđanin je za Barselonu uglavnom igrao u Kupu kralja, ali sad je odlučio da više ne želi da greje klupu u najvećem delu sezone.

Ono što bi mogao da bude dodatni plus kod dovođenja Kamerunca jeste činjenica da je Andre Onanaprošao mlađe selekcije Barse, pa bi njegovo prilagođavanje na novu sredinu bilo veoma kratko. U Barseloni cene talenat mladog igrača koji je već upisao osam nastupa za nacionalnu selekciju.

Biće zanimljivo videti koja su to druga dva golmana koja nastoje da zamene Holanđanina među stativama. Zasad se sve još drži u tajnosti...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar