Барса већ 14 пута ''шпијунирала'' Луку Јовића!

Нема шале кад се доводе играчи за Блауграну! Скаути Барсе 14 пута гледали Јовића, Хитер тврди биће топ играч! Лука Јовић је тема број један не само у Немачкој, где наставља да одушевљава, већ и у Шпанији.

Фудбал 01.03.2019 | 00:00
Барса већ 14 пута ''шпијунирала'' Луку Јовића!
Нападач Ајнтрахта, који је био један од најзаслужнијих за победу над Хановером од 3:0, јер је постигао гол и забалежио две асистенције, на мети је великих клубова.

Како је пренео "Мундо Депортиво", челници Барселоне чине све не би ли српски репрезентативац прешао на "Камп Ноу", а у прилог томе ида и податак да су скаути "блаугране" гледали Јовића уживо на чак 14 утакмица!

Очигледно је да на "Камп Ноу" помно прате његове игре јер су увелико у потрази за младим нападачем који био био замена за Уругвајца Луиса Суареза, који све више показује да га полако стижу године.

Барселони је у шпицу потребно осважење, а тамо верују да се Јовић као неко ко има свега 21 годину, идеално уклапа у профил.

Ове сезоне, Лука је тренутно водећи стрелац у Бундеслиги са 15 голова, а са шест из Лиге Европе, та бројка је стигла до импресивних 21. И то на укупно 31 утакмици у свим такмичењима.

Како ствари стоје, у трку за Јовићев потпис укључио се после Барселоне и Реал, али медији у Немачкој преносе да су редовни гости на трибинама некадашњег "Валда", а сада "Комерцбанк арена" стадиона, пре свих скаути Челсија и Бајерна.

Очигледно је да ће лето бити врело, барем када је у питању трансфер Јовића, којем истичу последњи месеци позајмице Ајнтрахту, пошто је и даље формално члан Бенфике.

Тренер Ајнтрахта Ади Хитер је пун хвале за српског фудбалера, али је и онај који је спреман да критикује и коригује његову игру.

Хитер је после меча са Хановером открио како је Јовић усвојио његове критике и то без икаковог знака негодовања.

Наиме, тренер екипе из Франкфурта у првом полувремену није био задовољан неким Јовићевим потезима и избором опција пред голом.

"Недостајало му је концентрације, пажње, последњи пас. То се дешава на терену, причали смо на полувремену и његова реакција у наставку је била моментална. Чак иако имате 30 година неке ствари учите и мењате, а то што је млад није оправдање, јер знам да може боље", рекао је Хитер.

Јовић је у наставку бриљирао. Стално је гледао ка клупи шта каже Хитер и усвајао његове савете.

"Многи играчи би се сломили после толико пропуштених шанси у првом полувремену. Али, Лука је показао рекацију. Има 21 годину и веома добро реагује на критику и брзо уноси промене. Невероватно је шта је већ постигао у својим годинама“, поручио је аустријски стручњак.

Оно што је импресивно је податак да је Јовић са 21 голом и седам асистенција тренутно трећи европски играч по том учинку.

Испред њега су Килијан Мбапе из Пари Сен Жермена (26 голова, 14 асистенција) и Лионел Меси из Барселоне, он је забележио 30 голова уз 18 асистенција. Заиста сјајно друштво.

„Рекао сам још прошлог лета да је Лука врхунски играч, очигледно се нисам преварио. Ако настави да се развија као до сада, биће заиста велики играч“, поручио је Хитер.

Гол и две асистенције. У статистичком листићу Луке Јовића. И у тефтеру Барселониних скаута. Уз ко зна шта све још од онога што пише у извештају адресираном на Аристидес Мајол, Камп Ноу. Каталонски медији наиме пишу да су Барсини скаути били назочни и на ХДИ Арени на којој је Ајнтрахт предвођен Јовићем декласирао домаћи Хановер са 3:0.

Мундо Депортиво иде и корак даље, наводећи да је меч са Хановером био већ 14. на коме су Барсини скаути уживо мотрили на српског нападача.

Ништа неочекивано, највећи клубови се не играју кад издвајају новац за скупа појачања, а Јовић би Блауграну сигутно коштао више од 40.000.000 евра, можда и целих 50.000.000. Примера ради, Арсенал јеАндреја Аршавина својевремено гледао на 72 утакмице, али нема сумње да ће и ова бројка од 14 утакмица за Јовића бити још већа.

И нису само утакмице у питању, распитиваће се Каталонци и о Јовићевом карактеру, радним навикама, суштински о свему што би могло да има утицаја на његове игре. Сетимо се само прошле сезоне и текстова о томе како Барсини челници нису били задовољни радом скаутинг службе приликом довођења Усмана Дембелеа. Не зато што играчки није за Барсу, већ просто зато што је људски био незрео дечак.

Наравно, апсолутних гаранција једноставно не може да буде, али великани се труде да ризик сведу на минимум. Посебно кад је улог овако велики. Подсетимо, Барселона тражи младу “деветку“ која ће испрва одмењивати Луиса Сауреза, а у неком наредном периоду и преузети место стартног шпица Блаугране. Није то лак задатак.

Лука Јовић

Клуб: Ајнтрахт Франкфурт
Датум рођења: 23.12.1997.
Место рођења: Бијељина
Утакмица у сезони: 31
Голова у сезони: 21
Асистенције: 7
Укупна минутажа: 1.935

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар