Barsa već 14 puta ''špijunirala'' Luku Jovića!

Nema šale kad se dovode igrači za Blaugranu! Skauti Barse 14 puta gledali Jovića, Hiter tvrdi biće top igrač! Luka Jović je tema broj jedan ne samo u Nemačkoj, gde nastavlja da oduševljava, već i u Španiji.

Fudbal 01.03.2019 | 00:00
Barsa već 14 puta ''špijunirala'' Luku Jovića!
Napadač Ajntrahta, koji je bio jedan od najzaslužnijih za pobedu nad Hanoverom od 3:0, jer je postigao gol i zabaležio dve asistencije, na meti je velikih klubova.

Kako je preneo "Mundo Deportivo", čelnici Barselone čine sve ne bi li srpski reprezentativac prešao na "Kamp Nou", a u prilog tome ida i podatak da su skauti "blaugrane" gledali Jovića uživo na čak 14 utakmica!

Očigledno je da na "Kamp Nou" pomno prate njegove igre jer su uveliko u potrazi za mladim napadačem koji bio bio zamena za Urugvajca Luisa Suareza, koji sve više pokazuje da ga polako stižu godine.

Barseloni je u špicu potrebno osvaženje, a tamo veruju da se Jović kao neko ko ima svega 21 godinu, idealno uklapa u profil.

Ove sezone, Luka je trenutno vodeći strelac u Bundesligi sa 15 golova, a sa šest iz Lige Evrope, ta brojka je stigla do impresivnih 21. I to na ukupno 31 utakmici u svim takmičenjima.

Kako stvari stoje, u trku za Jovićev potpis uključio se posle Barselone i Real, ali mediji u Nemačkoj prenose da su redovni gosti na tribinama nekadašnjeg "Valda", a sada "Komercbank arena" stadiona, pre svih skauti Čelsija i Bajerna.

Očigledno je da će leto biti vrelo, barem kada je u pitanju transfer Jovića, kojem ističu poslednji meseci pozajmice Ajntrahtu, pošto je i dalje formalno član Benfike.

Trener Ajntrahta Adi Hiter je pun hvale za srpskog fudbalera, ali je i onaj koji je spreman da kritikuje i koriguje njegovu igru.

Hiter je posle meča sa Hanoverom otkrio kako je Jović usvojio njegove kritike i to bez ikakovog znaka negodovanja.

Naime, trener ekipe iz Frankfurta u prvom poluvremenu nije bio zadovoljan nekim Jovićevim potezima i izborom opcija pred golom.

"Nedostajalo mu je koncentracije, pažnje, poslednji pas. To se dešava na terenu, pričali smo na poluvremenu i njegova reakcija u nastavku je bila momentalna. Čak iako imate 30 godina neke stvari učite i menjate, a to što je mlad nije opravdanje, jer znam da može bolje", rekao je Hiter.

Jović je u nastavku briljirao. Stalno je gledao ka klupi šta kaže Hiter i usvajao njegove savete.

"Mnogi igrači bi se slomili posle toliko propuštenih šansi u prvom poluvremenu. Ali, Luka je pokazao rekaciju. Ima 21 godinu i veoma dobro reaguje na kritiku i brzo unosi promene. Neverovatno je šta je već postigao u svojim godinama“, poručio je austrijski stručnjak.

Ono što je impresivno je podatak da je Jović sa 21 golom i sedam asistencija trenutno treći evropski igrač po tom učinku.

Ispred njega su Kilijan Mbape iz Pari Sen Žermena (26 golova, 14 asistencija) i Lionel Mesi iz Barselone, on je zabeležio 30 golova uz 18 asistencija. Zaista sjajno društvo.

„Rekao sam još prošlog leta da je Luka vrhunski igrač, očigledno se nisam prevario. Ako nastavi da se razvija kao do sada, biće zaista veliki igrač“, poručio je Hiter.

Gol i dve asistencije. U statističkom listiću Luke Jovića. I u tefteru Barseloninih skauta. Uz ko zna šta sve još od onoga što piše u izveštaju adresiranom na Aristides Majol, Kamp Nou. Katalonski mediji naime pišu da su Barsini skauti bili nazočni i na HDI Areni na kojoj je Ajntraht predvođen Jovićem deklasirao domaći Hanover sa 3:0.

Mundo Deportivo ide i korak dalje, navodeći da je meč sa Hanoverom bio već 14. na kome su Barsini skauti uživo motrili na srpskog napadača.

Ništa neočekivano, najveći klubovi se ne igraju kad izdvajaju novac za skupa pojačanja, a Jović bi Blaugranu sigutno koštao više od 40.000.000 evra, možda i celih 50.000.000. Primera radi, Arsenal jeAndreja Aršavina svojevremeno gledao na 72 utakmice, ali nema sumnje da će i ova brojka od 14 utakmica za Jovića biti još veća.

I nisu samo utakmice u pitanju, raspitivaće se Katalonci i o Jovićevom karakteru, radnim navikama, suštinski o svemu što bi moglo da ima uticaja na njegove igre. Setimo se samo prošle sezone i tekstova o tome kako Barsini čelnici nisu bili zadovoljni radom skauting službe prilikom dovođenja Usmana Dembelea. Ne zato što igrački nije za Barsu, već prosto zato što je ljudski bio nezreo dečak.

Naravno, apsolutnih garancija jednostavno ne može da bude, ali velikani se trude da rizik svedu na minimum. Posebno kad je ulog ovako veliki. Podsetimo, Barselona traži mladu “devetku“ koja će isprva odmenjivati Luisa Saureza, a u nekom narednom periodu i preuzeti mesto startnog špica Blaugrane. Nije to lak zadatak.

Luka Jović

Klub: Ajntraht Frankfurt
Datum rođenja: 23.12.1997.
Mesto rođenja: Bijeljina
Utakmica u sezoni: 31
Golova u sezoni: 21
Asistencije: 7
Ukupna minutaža: 1.935

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar