Крај квалификација: Познати СВИ учесници Мундобаскета...

Комплетиран је састав репрезентација које су успешно прошле компликован пут ка Светском првенству.  Имамо све учеснике Мундобаскета - а сад шешири! Па жреб 16. марта. . .

Кошарка 26.02.2019 | 21:30
Крај квалификација: Познати СВИ учесници Мундобаскета...
Било је дуго, за многе веома компликовано, али је бар завршено.

ФИБА квалификације за Светско првенство завршене су прошле ноћи, током које су последње две карте за пут у Кину резервисале репрезентације Доминиканске Републике и Порторика.

Доминикана је у последњој утакмици изгубила против Бразила (63:71), на чијој клупи седи Александар Петровић, али је и поред тога искористила шансу и изборила свој трећи пласман на Мундобаксет, на којем је учествовала 1978. и 2014. године.

Селекција са Кариба завршила је квалификације са скором 7-5 и изборила карту испред Уругваја. Исти успех у последњој утакмици остварила је и репрезентација Порторика, управо победом против Уругвајаца 75:71.

Крај, готово, нема више. Квалификације за Мундобаскет које су трајале пуних 15 месеци и које су многима преселе - питајте Хрвате и Словенце - коначно су ноћас приведене крају тако што смо добили и последња два учесника. То су Доминиканска Република и Порторико.  

Пошто су Порториканци на свом паркету добили Уругвајце резултатом 65:61, Доминикану није много болео пораз од Бразила - 63:71. Тако сада имамо комплетан списак од 32 селекције које ће се борити за славу на 18. шампионату света у Кини (31. август - 15. септембар). 

Оваквим епилогом дефинисан је комплетан списак путника у Кину:

Европа: Чешка, Француска, Немачка, Грчка, Италија, Литванија, Црна Гора, Пољска, Русија, Србија, Шпанија, Турска

Америке: Аргентина, Бразил, Канада, Доминиканска Република, Порторико, САД, Венецуела

Африка: Ангола, Обала Слоноваче, Нигерија, Сенегал, Тунис

Азија и Океанија: Аустралија, Кина (домаћин), Иран, Јапан, Јордан, Нови Зеланд, Филипини, Јужна Кореја.

Жреб за Мундобаскет заказан је за 16. март у кинеском граду Шенжену. Светско првенство биће одржано од 31. августа до 15. септембра.

Сада је ФИБА да расподели учеснике по шеширима. Како ће то бити одрађено видећемо. Јасно, највише утицаја на расподелу требало би да има ФИБА ранг листа националних тимова, али сачекајмо. Уверили смо се више пута да се са овом организацијом мало тога зна унапред. 

У сваком случају жреб је заказан за 16. март у Шенжену, једном од осам градова домаћина.

Коби Брајант најављен је као прва звезда церемоније.  

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар