Не фолира он, то је тактика!

Нејмар као жица за ражњић у борби против чекића! Појашњава Нејмар старији. . .

Фудбал 01.03.2019 | 08:00
Не фолира он, то је тактика!
Зна лопте, нико му то не спори, али уме Нејмар да буде иритантан због превелике театралности. Међутим, пробајте ви да изађете на терен и истрпите толике батине. Нејмаров отац тврди да то није изводљиво и да је баш зато ас Пари Сен Жермена морао да смисли тактику која ће му помоћи да прође неокрњен после силних бруталних стартова његових чувара.

Тврди даље Нејмар сениор – није то глума. Више потреба.

“Називају га глумцем, говоре да симулира. А он то не ради, то је само тактика коју користи још од омладинске школе, још откако је постао професионалац“, куне се Нејмар старији у интервјуу за СпорТВ.

“Рекао сам му, изгубићеш сваки дуел за лопту осим ако не стигнеш први до ње. Али ако видиш да ћеш да примиш ударац – скочи. Ако чекићем удариш жицу за ражњић поломићеш је. Али ако је бациш у ваздух и онда удариш неће пући“, пластично објашњава тата Нејмар, несвестан да је вероватно наследнику наденуо и један прилично пежоративан надимак.

На страну сад то - а онако мршав заиста уме да заличи на ту живу? – чињеница је да би Нејмара преполовили да понекад не прибегава лукавствима. И ту је татко у праву. Мада уверава да се сада и Нејмар осилио довољно да може да издржи ударац.

“Морао је да буде паметан пре но што је сазрео за борбу. Али те приче како је он глумац једноставно нису тачне. И нема везе шта ће неко рећи, али јесте важно да судије разумју, да схвате да неке свари морају да спрече“, завршава Нејмар сениор.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар