Ne folira on, to je taktika!

Nejmar kao žica za ražnjić u borbi protiv čekića! Pojašnjava Nejmar stariji. . .

Fudbal 01.03.2019 | 08:00
Ne folira on, to je taktika!
Zna lopte, niko mu to ne spori, ali ume Nejmar da bude iritantan zbog prevelike teatralnosti. Međutim, probajte vi da izađete na teren i istrpite tolike batine. Nejmarov otac tvrdi da to nije izvodljivo i da je baš zato as Pari Sen Žermena morao da smisli taktiku koja će mu pomoći da prođe neokrnjen posle silnih brutalnih startova njegovih čuvara.

Tvrdi dalje Nejmar senior – nije to gluma. Više potreba.

“Nazivaju ga glumcem, govore da simulira. A on to ne radi, to je samo taktika koju koristi još od omladinske škole, još otkako je postao profesionalac“, kune se Nejmar stariji u intervjuu za SporTV.

“Rekao sam mu, izgubićeš svaki duel za loptu osim ako ne stigneš prvi do nje. Ali ako vidiš da ćeš da primiš udarac – skoči. Ako čekićem udariš žicu za ražnjić polomićeš je. Ali ako je baciš u vazduh i onda udariš neće pući“, plastično objašnjava tata Nejmar, nesvestan da je verovatno nasledniku nadenuo i jedan prilično pežorativan nadimak.

Na stranu sad to - a onako mršav zaista ume da zaliči na tu živu? – činjenica je da bi Nejmara prepolovili da ponekad ne pribegava lukavstvima. I tu je tatko u pravu. Mada uverava da se sada i Nejmar osilio dovoljno da može da izdrži udarac.

“Morao je da bude pametan pre no što je sazreo za borbu. Ali te priče kako je on glumac jednostavno nisu tačne. I nema veze šta će neko reći, ali jeste važno da sudije razumju, da shvate da neke svari moraju da spreče“, završava Nejmar senior.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar