Акција даривања крви у Српцу

Прва овогодишња акција добровољног давања крви, коју је данас организовао србачки Црвени крст из Српца окупила је 68 хуманих људи од којих је 58 дало крв намјењену за потребе Опште болнице у Градишци.

Република Српска 26.02.2019 | 15:53
Акција даривања крви у Српцу
Поред редовних давалаца, међу овим хуманим људима било је и доста младих, углавном, средњошколаца, похвалила се секретар Црвеног крста Србац Љиљана Билановић.

„Како је ово прва овогодишња акција, изненађени смо добрим одзивом, не само редовних давалаца, већ и почетника. То значи да ова хуманитарна активност у нашој општини има сигурну будућност“, додала је Билановићева.

Занимљиво је да су неки вишеструки даваоци крви, попут Марка Пејића и Драге Кусића, са собом довели и дјецу, како би на лицу мјеста боље схватила значај ове племените акције и кад одрасту постану чланови породице добровољних давалаца крви.

Општинска организација Црвеног крста Србац сваке године у сарадњи са Службом за трансфузију крви градишке Општре болнице организује четири хуманитарне акције на којима прикупи више од 300 доза крвне плазме.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Диф

26.02.2019 15:09

Хвала.хумани.народу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

26.02.2019 15:49

Све похвале овим људима и Љиљи наравно. Љиља је један велики човјек.

ОДГОВОРИТЕ