Akcija darivanja krvi u Srpcu

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju je danas organizovao srbački Crveni krst iz Srpca okupila je 68 humanih ljudi od kojih je 58 dalo krv namjenjenu za potrebe Opšte bolnice u Gradišci.

Republika Srpska 26.02.2019 | 15:53
Akcija darivanja krvi u Srpcu
Pored redovnih davalaca, među ovim humanim ljudima bilo je i dosta mladih, uglavnom, srednjoškolaca, pohvalila se sekretar Crvenog krsta Srbac Ljiljana Bilanović.

„Kako je ovo prva ovogodišnja akcija, iznenađeni smo dobrim odzivom, ne samo redovnih davalaca, već i početnika. To znači da ova humanitarna aktivnost u našoj opštini ima sigurnu budućnost“, dodala je Bilanovićeva.

Zanimljivo je da su neki višestruki davaoci krvi, poput Marka Pejića i Drage Kusića, sa sobom doveli i djecu, kako bi na licu mjesta bolje shvatila značaj ove plemenite akcije i kad odrastu postanu članovi porodice dobrovoljnih davalaca krvi.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Srbac svake godine u saradnji sa Službom za transfuziju krvi gradiške Opštre bolnice organizuje četiri humanitarne akcije na kojima prikupi više od 300 doza krvne plazme.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dif

26.02.2019 15:09

Hvala.humani.narodu..

ODGOVORITE
Name

Srbac

26.02.2019 15:49

Sve pohvale ovim ljudima i Ljilji naravno. Ljilja je jedan veliki čovjek.

ODGOVORITE