Хашим Тачи најавио оставку

- Косовски председник Хашим Тачи изјавио да ће поднети оставку или расписати референдум ако Скупштина не одобри споразум са Београдом.

Србија 26.02.2019 | 11:02
Хашим Тачи најавио оставку
Према том споразуму, Косову би припале три општине централне Србије - Бујановац, Прешево и Медвеђа.

Тачи је за приштинску Репорт тв прецизирао да ће оставку поднети у случају догоора да споразум са Београдом предвиди припијање те три општине Косову, а парламент такав споразум не прихвати.

"Они који ме критикују не би требало да мисле да бих прекршио устав. Никада не бих прекршио устав, али да се устав промени, то да. Можемо постићи договор, а онда га изнети пред скупштину Косова, која га може одобрити или не", рекаоје Тачи и додао да ће у том случају поднети оставку или расписати референдум. 

Он је поновио да Приштина не може због "непријатељства" са Београдом да угрози стратешки савез са САД и поручио да би требало укинути таксу на робу из централне Србије.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дјука

26.02.2019 10:13

Цему зурба господине Таци? Па неце демократски процеси побјеци од Вас. Не подносите оставку него уцествујте у демократским процесима на европском путу толеранције и разумијевања свих насих народа и народности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знај

26.02.2019 11:07

Некад људи схвате да је народ луд и сами дају оставке. Само код нас нико не даје оставке и не стиди се учињених зла.

Name

велико постење

26.02.2019 11:41

постење на нивоу ударила памет у главу сиптару немој вјеровати ни кадје из пеци тацисе довољно накро па сада глуми постење и хоце дат оставку досо дјаво по свој усур цекај докга поцну гонит сенке убијених срба и албанаца којеје органе продаво ко робу и месо тескесу паре и његове рукесу крваве до рамена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле а Бркови Сврбе

26.02.2019 12:37

Немојте давати отказ јер нема адекватне замјене за Вас! Засто би један политицар таквог формата давао због ситница оставку?

ОДГОВОРИТЕ