Hašim Tači najavio ostavku

- Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio da će podneti ostavku ili raspisati referendum ako Skupština ne odobri sporazum sa Beogradom.

Srbija 26.02.2019 | 11:02
Hašim Tači najavio ostavku
Prema tom sporazumu, Kosovu bi pripale tri opštine centralne Srbije - Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Tači je za prištinsku Report tv precizirao da će ostavku podneti u slučaju dogoora da sporazum sa Beogradom predvidi pripijanje te tri opštine Kosovu, a parlament takav sporazum ne prihvati.

"Oni koji me kritikuju ne bi trebalo da misle da bih prekršio ustav. Nikada ne bih prekršio ustav, ali da se ustav promeni, to da. Možemo postići dogovor, a onda ga izneti pred skupštinu Kosova, koja ga može odobriti ili ne", rekaoje Tači i dodao da će u tom slučaju podneti ostavku ili raspisati referendum. 

On je ponovio da Priština ne može zbog "neprijateljstva" sa Beogradom da ugrozi strateški savez sa SAD i poručio da bi trebalo ukinuti taksu na robu iz centralne Srbije.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Djuka

26.02.2019 10:13

Cemu zurba gospodine Taci? Pa nece demokratski procesi pobjeci od Vas. Ne podnosite ostavku nego ucestvujte u demokratskim procesima na evropskom putu tolerancije i razumijevanja svih nasih naroda i narodnosti!

ODGOVORITE
Name

Znaj

26.02.2019 11:07

Nekad ljudi shvate da je narod lud i sami daju ostavke. Samo kod nas niko ne daje ostavke i ne stidi se učinjenih zla.

Name

veliko postenje

26.02.2019 11:41

postenje na nivou udarila pamet u glavu siptaru nemoj vjerovati ni kadje iz peci tacise dovoljno nakro pa sada glumi postenje i hoce dat ostavku doso djavo po svoj usur cekaj dokga pocnu gonit senke ubijenih srba i albanaca kojeje organe prodavo ko robu i meso teskesu pare i njegove rukesu krvave do ramena

ODGOVORITE
Name

Brle a Brkovi Svrbe

26.02.2019 12:37

Nemojte davati otkaz jer nema adekvatne zamjene za Vas! Zasto bi jedan politicar takvog formata davao zbog sitnica ostavku?

ODGOVORITE