Косово поново хоће у Интерпол

Замјеник косовског министра унутрашњих послова Изми Зека потврдио је да су приштинске власти поново поднијеле захтев за чланство у Интерполу.

Србија 25.02.2019 | 23:27
Косово поново хоће у Интерпол
"РТК2" преноси да је Зека за програм "Радија Слободна Европа" (РСЕ) на албанском језику рекао да је захтјев поднет 31. јануара ове године.

"Интерпол је такође потврдио да је примио захтјев Косова. Сада постоје техничка питања и политички аспекти које Косово треба да уради у складу са својим дипломатским обавезама, тако да кад се одржи сједница Интерпола, онда ћемо видјети ситуацију како ће то ићи. Међутим, вјерујемо да ће ове године бити више ангажовања да Косово буде равноправно са свим другим државама и да ће имати директан приступ у Интерпол", казао је Зека.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је прошле недјеље да је Косово поново поднијело захтјев за чланство у Интерполу и рекао да не разумије потребу за таквим самоубилачким потезима.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гоого

26.02.2019 06:50

Демократски процеси теку даље - сви смо ми на путу да се једном осамосталимо, ха, ха.. Али док будемо сиромасили, неце нам то поци за руком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

младен

26.02.2019 09:25

И ја зељим да будем пиљоот ал немозе казе ми немас дзволу ни за лљимузину Тако сиптари упорно зеле у Интерпола као ија за пиљот ал неморе бре !!!

ОДГОВОРИТЕ