Kosovo ponovo hoće u Interpol

Zamjenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Izmi Zeka potvrdio je da su prištinske vlasti ponovo podnijele zahtev za članstvo u Interpolu.

Srbija 25.02.2019 | 23:27
Kosovo ponovo hoće u Interpol
"RTK2" prenosi da je Zeka za program "Radija Slobodna Evropa" (RSE) na albanskom jeziku rekao da je zahtjev podnet 31. januara ove godine.

"Interpol je takođe potvrdio da je primio zahtjev Kosova. Sada postoje tehnička pitanja i politički aspekti koje Kosovo treba da uradi u skladu sa svojim diplomatskim obavezama, tako da kad se održi sjednica Interpola, onda ćemo vidjeti situaciju kako će to ići. Međutim, vjerujemo da će ove godine biti više angažovanja da Kosovo bude ravnopravno sa svim drugim državama i da će imati direktan pristup u Interpol", kazao je Zeka.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je prošle nedjelje da je Kosovo ponovo podnijelo zahtjev za članstvo u Interpolu i rekao da ne razumije potrebu za takvim samoubilačkim potezima.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Googo

26.02.2019 06:50

Demokratski procesi teku dalje - svi smo mi na putu da se jednom osamostalimo, ha, ha.. Ali dok budemo siromasili, nece nam to poci za rukom.

ODGOVORITE
Name

mladen

26.02.2019 09:25

I ja zeljim da budem piljoot al nemoze kaze mi nemas dzvolu ni za lljimuzinu Tako siptari uporno zele u Interpola kao ija za piljot al nemore bre !!!

ODGOVORITE