Енаке напустио Партизан!

Искусни дефанзивац послат на позајмицу до лета. . .  Растанак Партизана и Румуна! Габријел Енаке је требало да буде један од играча који "прави разлику". Али, није имао прилику да то покаже.

Фудбал 26.02.2019 | 18:45
Енаке напустио Партизан!
Румун је дошао у Партизан 21. јуна 2018. године и потписао је трогодишњи уговор, дакле до 2021. године.

Требало је да појача Партизанов десни бок, да црно-бели у њему добију убојитост... Али, Енаке није добијао праву шансу. Одиграо је тек 15-ак утакмица и постигао два гола.

Одлука је да се он и црно-бели растану. Бар привремено. Он ће до краја сезоне играти у румунском клубу Дунерее Куреши, који је тренутно 12. на табели првенства нама суседне земље.

Габријел Енаке није више играч Партизана! Како јављају румунски медији челници Дунарее Калараши успели су последњег дана прелазног рока у комшилуку да испреговарају са колегама из Хумске велико појачање. 

Некадашњи репрезентативац Румуније који се није наиграо у црно-белом дресу, враћа се у домовину као позајмљени играч, до лета. Опција откупа не постоји, тако да се Енаке враћа у Партизан у јуну, пошто има важећи уговор до 2021. године.

Ове сезоне Румун је одиграо укупно 15 утакмица за вицепрвака Србије - осам у првенству и седам у квалификацијама за Лигу Европе. Постигао је два и наместио један гол. Последњи пут дрес Партизана носио је пре два дана против новосадског Пролетера. У игру је ушао у 64. минуту меча.

Подсетимо, Габријел Енаке стигао је у Београд прошлог лета из Рубина као слободан играч. Пре одласка у Русију играо је за Стеауу, Астру, Миовени... 

Његов нови клуб - Дунареа, налази се у незавидној позицији. На 12. је месту на табели и бори се за опстанак. Енаке би у тој борби требало да има значајну улогу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар