Enake napustio Partizan!

Iskusni defanzivac poslat na pozajmicu do leta. . .  Rastanak Partizana i Rumuna! Gabrijel Enake je trebalo da bude jedan od igrača koji "pravi razliku". Ali, nije imao priliku da to pokaže.

Fudbal 26.02.2019 | 18:45
Enake napustio Partizan!
Rumun je došao u Partizan 21. juna 2018. godine i potpisao je trogodišnji ugovor, dakle do 2021. godine.

Trebalo je da pojača Partizanov desni bok, da crno-beli u njemu dobiju ubojitost... Ali, Enake nije dobijao pravu šansu. Odigrao je tek 15-ak utakmica i postigao dva gola.

Odluka je da se on i crno-beli rastanu. Bar privremeno. On će do kraja sezone igrati u rumunskom klubu Duneree Kureši, koji je trenutno 12. na tabeli prvenstva nama susedne zemlje.

Gabrijel Enake nije više igrač Partizana! Kako javljaju rumunski mediji čelnici Dunaree Kalaraši uspeli su poslednjeg dana prelaznog roka u komšiluku da ispregovaraju sa kolegama iz Humske veliko pojačanje. 

Nekadašnji reprezentativac Rumunije koji se nije naigrao u crno-belom dresu, vraća se u domovinu kao pozajmljeni igrač, do leta. Opcija otkupa ne postoji, tako da se Enake vraća u Partizan u junu, pošto ima važeći ugovor do 2021. godine.

Ove sezone Rumun je odigrao ukupno 15 utakmica za viceprvaka Srbije - osam u prvenstvu i sedam u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Postigao je dva i namestio jedan gol. Poslednji put dres Partizana nosio je pre dva dana protiv novosadskog Proletera. U igru je ušao u 64. minutu meča.

Podsetimo, Gabrijel Enake stigao je u Beograd prošlog leta iz Rubina kao slobodan igrač. Pre odlaska u Rusiju igrao je za Steauu, Astru, Mioveni... 

Njegov novi klub - Dunarea, nalazi se u nezavidnoj poziciji. Na 12. je mestu na tabeli i bori se za opstanak. Enake bi u toj borbi trebalo da ima značajnu ulogu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar