Хенес најавио револуцију током љета у Минхену!

Спремни смо за велико трошење, даћу и 80. 000. 000 за Лукаса Ернандеза! Велики ТВ интервју председника Бајерна. О растанку с Риберијем и Робеном, критикама за Ковача, немоћи Јунајтеда и Пари Сен Жермена и одласку с функције на лето. . .

Фудбал 28.02.2019 | 23:00
Хенес најавио револуцију током љета у Минхену!
Први човек Бајерна Ули Хенес поново је продрмао немачку фудбалску сцену. Гостујући у суботу увече у емисији "Дупли пас" на Спорт1, легендарни и контроверзни функционер Бавараца говорио је о многим темама које се тичу функционисања како Бајерна, тако и саме Бундеслиге.

Одмах на почетку стари лисац је заголицао машту гледалаца и фанова Бајерна.

"Кад бисте само ви (медији) знали кога смо све договорили за следећу сезону. Али ако бисмо све те трансфере већ сада озваничили, онда би они који не играју тренутно за Бајерн можда били љути", истакао јеХенес.

Није му било потребно постављати питања, теме се у Бајерну саме по себи намећу, а једна од горућих је растанак са Риберијем и Робеном који се спрема на лето.

"Имамо у тиму два-три играча којима морамо да будемо захвални на свему што су урадили за Бајерн до сада. Таква двојица су сигурно Робен и Рибери. Спремни смо да жртвујемо и једну сезону без титуле само да бисмо њима двојици омогућили пристојан опроштај. Освојио сам у каријери 50 титула, тако да ми ова једна ништа не значи!"

Хенес посебно потенцира однос са Риберијем кога види као пријатеља.

"Имам добар однос са свим играчима, али посебан са Франком. У почетку, када је дошао, имао је много проблема и наравно да сам му помогао. Он ми је захвалан на томе. Франк је неко ко је увек ту када вам је потребан и зато је посебан. Знам да му је тешко да престане с фудбалом, али ова сезона је дефинитивно његова последња у Бајерну. Радимо на организацији опроштаја и за Риберија и за Робена."

Бразилац Рафиња је узбуркао јавност у суботу увече нападом на тренера Ковача, а Хенес гледа на то из занимљивог угла.

"Стално пишете како наш први тим нема довољно играча, како нам недостаје конкуренција. Али суштина је да имамо више играча у првом тиму имали бисмо и више оваквих притужби као оне које је изнео Рафиња."

Суштина је да Рафиња напушта Бајерн на лето јер му стиже замена из Штутгарта.

"Павар је освојио Светско првенство као десни бек, тако да нема дилеме на којој ће позицији играти следеће сезоне. А ако дође и Лукас Ернандез из
Атлетика, имаћемо покривену и позицију левог бека",чачнуо је Хенес новинаре и тиме одмах отворио следећу тему.

Долазак скупоценог Ернандеза изискује и озбиљан финансијски потез.

"Трансфери су много скупљи данас. Зато смо и штедели. Спремни смо за велико трошење на лето, а што се тиче цене од 80.000.000 евра за Ернандеза, ако се отвори прилика да га доведемо за те паре, радо бисмо то учинили."

Ипак, Хенес подвлачи да није све у куповини скупих појачања. 

"Сам новац није довољан за успех. Можете да потрошите и 500.000.000 евра, али не вреди вам ако немате правог тренера који ће да развије те играче и извуче максимум из њих. Мурињо је имао сав новац у Манчестер Јунајтеду и није урадио ништа. Желим другачију политику, да развијамо младе фудбалере за Бајерн. Такве фудбалере развијају тренери-учитељи, а клубови са пуно пара само купују плаћенике. Имамо у тиму играче који су освојили Лигу шампиона играјући за Бајерн, а не знам да ли ће ПСЖ моћи то да каже уколико освоји Лигу шампиона."

Хенес потенцира и парадоксалну ситуацију у којој се Бајерн налази.

"Имамо тренера чије се знање и квалитет константно доводе у питање, спортског директора којег сматрају недостојим да руководи немирним тимом. А у реалности, изједначени смо на табели с Борусијом (разговор вођен у суботу увече), играмо четвртфинале купа и очекује нас реванш с Ливерпулом после сјајних 0:0 тамо. То је реалност."

Евидентно је да Роберт Левандовски не може све сам, то увиђа и председник.

"Тренутно нам је јако потребан. Имамо опције као замене у Милеру и Гнабрију, али мораћемо под хитно да му доведемо замену. Треба нам нови нападач да и Роберт мало одмори."

Будућност Хамеса Родригеза у Минхену је такође неизвесна и она зависи само од Ника Ковача.

"Ако тренер кажеда не га не жели за следећу сезону, немам намеру да потрошим 40.000.000 евра за некога ко неће играти. Ако тренер каже да му Хамес треба и да је у плановима, откупићу га."

За крај и о својој будућности на челу Бајерна.

"Не знам ништа још, одлучићу после 20. марта да ли остајем и следеће сезоне. Ако све буде ишло како сам замислио, од августа ћу седети на трибинама и мирно гледати утакмице."

Замениће га највероватније легендарни голман Бајерна Оливер Кан.

"У преговорима смо. Оливер каже да може да замисли себе као функционера у клубу, а ја ћу о томе разговарати и са контролним телом у клубу после чега ћемо наставити преговоре. Имамо времена, тренутно је Кан добра идеја", закључио је Ули Хенес.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар