Henes najavio revoluciju tokom ljeta u Minhenu!

Spremni smo za veliko trošenje, daću i 80. 000. 000 za Lukasa Ernandeza! Veliki TV intervju predsednika Bajerna. O rastanku s Riberijem i Robenom, kritikama za Kovača, nemoći Junajteda i Pari Sen Žermena i odlasku s funkcije na leto. . .

Fudbal 28.02.2019 | 23:00
Henes najavio revoluciju tokom ljeta u Minhenu!
Prvi čovek Bajerna Uli Henes ponovo je prodrmao nemačku fudbalsku scenu. Gostujući u subotu uveče u emisiji "Dupli pas" na Sport1, legendarni i kontroverzni funkcioner Bavaraca govorio je o mnogim temama koje se tiču funkcionisanja kako Bajerna, tako i same Bundeslige.

Odmah na početku stari lisac je zagolicao maštu gledalaca i fanova Bajerna.

"Kad biste samo vi (mediji) znali koga smo sve dogovorili za sledeću sezonu. Ali ako bismo sve te transfere već sada ozvaničili, onda bi oni koji ne igraju trenutno za Bajern možda bili ljuti", istakao jeHenes.

Nije mu bilo potrebno postavljati pitanja, teme se u Bajernu same po sebi nameću, a jedna od gorućih je rastanak sa Riberijem i Robenom koji se sprema na leto.

"Imamo u timu dva-tri igrača kojima moramo da budemo zahvalni na svemu što su uradili za Bajern do sada. Takva dvojica su sigurno Roben i Riberi. Spremni smo da žrtvujemo i jednu sezonu bez titule samo da bismo njima dvojici omogućili pristojan oproštaj. Osvojio sam u karijeri 50 titula, tako da mi ova jedna ništa ne znači!"

Henes posebno potencira odnos sa Riberijem koga vidi kao prijatelja.

"Imam dobar odnos sa svim igračima, ali poseban sa Frankom. U početku, kada je došao, imao je mnogo problema i naravno da sam mu pomogao. On mi je zahvalan na tome. Frank je neko ko je uvek tu kada vam je potreban i zato je poseban. Znam da mu je teško da prestane s fudbalom, ali ova sezona je definitivno njegova poslednja u Bajernu. Radimo na organizaciji oproštaja i za Riberija i za Robena."

Brazilac Rafinja je uzburkao javnost u subotu uveče napadom na trenera Kovača, a Henes gleda na to iz zanimljivog ugla.

"Stalno pišete kako naš prvi tim nema dovoljno igrača, kako nam nedostaje konkurencija. Ali suština je da imamo više igrača u prvom timu imali bismo i više ovakvih pritužbi kao one koje je izneo Rafinja."

Suština je da Rafinja napušta Bajern na leto jer mu stiže zamena iz Štutgarta.

"Pavar je osvojio Svetsko prvenstvo kao desni bek, tako da nema dileme na kojoj će poziciji igrati sledeće sezone. A ako dođe i Lukas Ernandez iz
Atletika, imaćemo pokrivenu i poziciju levog beka",čačnuo je Henes novinare i time odmah otvorio sledeću temu.

Dolazak skupocenog Ernandeza iziskuje i ozbiljan finansijski potez.

"Transferi su mnogo skuplji danas. Zato smo i štedeli. Spremni smo za veliko trošenje na leto, a što se tiče cene od 80.000.000 evra za Ernandeza, ako se otvori prilika da ga dovedemo za te pare, rado bismo to učinili."

Ipak, Henes podvlači da nije sve u kupovini skupih pojačanja. 

"Sam novac nije dovoljan za uspeh. Možete da potrošite i 500.000.000 evra, ali ne vredi vam ako nemate pravog trenera koji će da razvije te igrače i izvuče maksimum iz njih. Murinjo je imao sav novac u Mančester Junajtedu i nije uradio ništa. Želim drugačiju politiku, da razvijamo mlade fudbalere za Bajern. Takve fudbalere razvijaju treneri-učitelji, a klubovi sa puno para samo kupuju plaćenike. Imamo u timu igrače koji su osvojili Ligu šampiona igrajući za Bajern, a ne znam da li će PSŽ moći to da kaže ukoliko osvoji Ligu šampiona."

Henes potencira i paradoksalnu situaciju u kojoj se Bajern nalazi.

"Imamo trenera čije se znanje i kvalitet konstantno dovode u pitanje, sportskog direktora kojeg smatraju nedostojim da rukovodi nemirnim timom. A u realnosti, izjednačeni smo na tabeli s Borusijom (razgovor vođen u subotu uveče), igramo četvrtfinale kupa i očekuje nas revanš s Liverpulom posle sjajnih 0:0 tamo. To je realnost."

Evidentno je da Robert Levandovski ne može sve sam, to uviđa i predsednik.

"Trenutno nam je jako potreban. Imamo opcije kao zamene u Mileru i Gnabriju, ali moraćemo pod hitno da mu dovedemo zamenu. Treba nam novi napadač da i Robert malo odmori."

Budućnost Hamesa Rodrigeza u Minhenu je takođe neizvesna i ona zavisi samo od Nika Kovača.

"Ako trener kažeda ne ga ne želi za sledeću sezonu, nemam nameru da potrošim 40.000.000 evra za nekoga ko neće igrati. Ako trener kaže da mu Hames treba i da je u planovima, otkupiću ga."

Za kraj i o svojoj budućnosti na čelu Bajerna.

"Ne znam ništa još, odlučiću posle 20. marta da li ostajem i sledeće sezone. Ako sve bude išlo kako sam zamislio, od avgusta ću sedeti na tribinama i mirno gledati utakmice."

Zameniće ga najverovatnije legendarni golman Bajerna Oliver Kan.

"U pregovorima smo. Oliver kaže da može da zamisli sebe kao funkcionera u klubu, a ja ću o tome razgovarati i sa kontrolnim telom u klubu posle čega ćemo nastaviti pregovore. Imamo vremena, trenutno je Kan dobra ideja", zaključio je Uli Henes.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar