Пезер: Темпирао сам форму за Глазгов!

Зеничанин Месуд Пезер с великим амбицијама стиже на Европско атлетско првенство у дворани у шкотском Глазгову, које ће бити одржано од 1. до 3. марта.

Остали спортови 28.02.2019 | 09:30
Пезер: Темпирао сам форму за Глазгов!
Пезер ће бити и једини бх. представник на том такмичењу у бацању кугле, јер Сарајлила Кемал Мешић није испунио норму од 20.15 метара, док се ветеран и Пезеров клупски колега из АК Зеница, 40-годишњи Хамза Алић који има норму, није спремао за зимску сезону. Осим Пезера, у Глазгов ће путовати и средњепругаши на 800 метара Амел Тука и Абедин Мујезиновић.

"Циљ је увијек прво ући у финале, а онда ће тек размишљати о медаљи. На борилиште ћу већ првог дана и надам се да ћу већ првим хицем пребацити 20.50 м, односно испунити норму за финале. Јер, осим што у квалификацијама имамо само три хица, исти дан су и квалификације (11.00 сати) и финале (19.30)", рекао је Пезер и напоменуо да у квалификацијама неће бити подијељени по групама, него ће свих 19 такмичара чекати.

"Биће велика пауза између два хица па ћу настојати што прије остварити норму, како бих сачувао снагу и мало се дуже одамрао до финала. Одмор је врло важан на оваквим такмичењима. Међутим, оптимиста сам, јер сам задњим хицем у Београду од 20.99 метара потврдио да сам потпуно спреман и да сам шпиц форме управо и ухватио за само ЕП. Увјерио сам се да сам у доброј форми и самог себе", додао је Пезер, који је прије двије године, управо у Београду, с дужином 20.37 метара био седми на ЕП-у у дворани.

Увјерен је да ће овог пута бити боље пласиран те да ће бити у кругу конкурената за медаљу, док главног фаворита за злато сматра Нијемца Давида Сторла. Актуелном европском дворанском прваку, Пољаку Конраду Буковјецком не даје пуно шансе за одбрану наслова.

Пезер је прошле године на Свјетском дворанском првенству у енглеском Бирмингему, с дужином новог бх. дворанског рекорда и дворанског рекорда Балкана - 21.15 м, био пети, што је и најбољи пласман неког бх. атлетичара на свјетским дворанским првенствима (Тука је 2015. године био бронзани на 800 метара на СП-у на отвореном у Пекингу).

Охрабрујуће је, осим најдужег хица ове зиме од 20.99, којег је прије осам дана остварио у Београду, што је у осам наступа убиљежио чак шест побједа те једно треће и четврто мјесто на разним такмичењима, а притом је одбранио и наслов дворанског првака Балкана. Уз то, ниједан хитац није био краћи од 20 метара, односно најслабији хитац имао је у Острави, гдје је с 20.16 метара био трећи.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар