Обрадовић и званично преузео Монако!

Српски кошаркашки тренер, Саша Обрадовић, званично је представљен као нови тренер француског прволигаша, Монака.  После 3 месеца паузе, Обрадовић се вратио на клупу.  Српски стручњак први пут ће радити у Француској.

Кошарка 26.02.2019 | 12:45
Обрадовић и званично преузео Монако!
Детаљи о дужини сарадње између Обрадовића и Монака нису објављени, али се према наводима тамошњих медија очекује да је у питању двогодишња сарадња.

Обрадовић, који је недавно раскинуо сарадњу са руским клубом Локомотивом из Кубања, на кормилу екипе из кнежевине замениће Словенца Сашу Филиповског, који је прошлог лета потписао двогодишњи уговор са "кнежевима".

Иначе, Обрадовић је у својој каријери тренера, коју је започео још 2005. године водио тимове Рајн Енергија из Келна, Кијева, Турова, Доњецка и Албе из берлина из које је 2016. отишао у Локомотиву у којој је прошле сезоне проглашен за најбољег тренера Еврокупа.

Саша је, такође, у Француској наступао 1993. године када је као играч представљао Лимож.

"Овај Монаков пројекат је узбудљив и чврст, тако да прихватам изазов. Ја увек са пуно емоција радим све што радим и желим да видим пожртвовање играча. Мислим да ћемо заједно успети да урадимо све што је потребно како бисмо Монако подигли на висок ниво", рекао је Обрадовић за сајт клуба.

Након три месеца одмора након што је добио отказ у Локомотиви Кубањ, Саша Обрадовић (50) има нови клуб.

Српски стручњак је преузео Монако и наследио словеначког стручњака Сашу Филиповског, који је водио екипу кроз домаће првенство и Еврокуп, где је стао у Топ 16 фази.

Информацију о Обрадовићевом доласку у Француску потврдио је његов агент, Миодраг Ражнатовић.

Монако тренутно заузима 12. позицију на табели "Про А" лиге и под Обрадовићевом командом покушаће да се пласира у плеј-оф, за шта ће бити потребно да се домогне осме позиције.

Биће то велики изазов за члана златне генерације југословенске и српске кошарке, који је тренерску каријеру градио у Келну (са којим је био шампион Немачке), Кијеву, Турову, Доњецку, Алби и Локомотиви Кубањ.

Готово изненађујуће деловала је информација угледног француског радија Монте Карло да ће Саша Обрадовић постати нови тренер Монака, а после десет дана чекања стигла је и потврда – Србин има нови посао.

Потписник вести је новинар Давид Козет, који је и најавио ову могућност средином фебруара. Обрадовић ће ускоро бити представљен као нови тренер Монака, што значи да је Сашо Филиповски завршио своју мисију на клупи тима из Кнежевине.

Монако је у последње време успео да подигне форму у домаћем првенству и стигао до четири победе у минулих пет кола с тим да је и даље испод плеј-оф црте, али је (пре)рана елиминација у Еврокупу наишла на лош одјек међу водећим људима клуба, због чега ће Филиповски морати да потражи нову средину.

Обрадовићева позивница да пређе у Монако јесте могућност да обнови сарадњу с врхушком клуба, с којом је остварио добре контакте кроз рад у Кијеву и Доњецку. Монако је финансијски стабилан клуб, сваке године буџет се увећава сходно оствареним резултатима, а довођење Обрадовића само потврђује амбицију клуба да постане озбиљнији фактор у европској кошарци наредних година.

Некадашњи југословенски репрезентативац поручио је у разговору за наш портал да жели пројекат у којем ће моћи да оствари вишегодишње циљеве и разради систем, а очигледно је да је то нашао баш у Монаку.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар