Obradović i zvanično preuzeo Monako!

Srpski košarkaški trener, Saša Obradović, zvanično je predstavljen kao novi trener francuskog prvoligaša, Monaka.  Posle 3 meseca pauze, Obradović se vratio na klupu.  Srpski stručnjak prvi put će raditi u Francuskoj.

Košarka 26.02.2019 | 12:45
Obradović i zvanično preuzeo Monako!
Detalji o dužini saradnje između Obradovića i Monaka nisu objavljeni, ali se prema navodima tamošnjih medija očekuje da je u pitanju dvogodišnja saradnja.

Obradović, koji je nedavno raskinuo saradnju sa ruskim klubom Lokomotivom iz Kubanja, na kormilu ekipe iz kneževine zameniće Slovenca Sašu Filipovskog, koji je prošlog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa "kneževima".

Inače, Obradović je u svojoj karijeri trenera, koju je započeo još 2005. godine vodio timove Rajn Energija iz Kelna, Kijeva, Turova, Donjecka i Albe iz berlina iz koje je 2016. otišao u Lokomotivu u kojoj je prošle sezone proglašen za najboljeg trenera Evrokupa.

Saša je, takođe, u Francuskoj nastupao 1993. godine kada je kao igrač predstavljao Limož.

"Ovaj Monakov projekat je uzbudljiv i čvrst, tako da prihvatam izazov. Ja uvek sa puno emocija radim sve što radim i želim da vidim požrtvovanje igrača. Mislim da ćemo zajedno uspeti da uradimo sve što je potrebno kako bismo Monako podigli na visok nivo", rekao je Obradović za sajt kluba.

Nakon tri meseca odmora nakon što je dobio otkaz u Lokomotivi Kubanj, Saša Obradović (50) ima novi klub.

Srpski stručnjak je preuzeo Monako i nasledio slovenačkog stručnjaka Sašu Filipovskog, koji je vodio ekipu kroz domaće prvenstvo i Evrokup, gde je stao u Top 16 fazi.

Informaciju o Obradovićevom dolasku u Francusku potvrdio je njegov agent, Miodrag Ražnatović.

Monako trenutno zauzima 12. poziciju na tabeli "Pro A" lige i pod Obradovićevom komandom pokušaće da se plasira u plej-of, za šta će biti potrebno da se domogne osme pozicije.

Biće to veliki izazov za člana zlatne generacije jugoslovenske i srpske košarke, koji je trenersku karijeru gradio u Kelnu (sa kojim je bio šampion Nemačke), Kijevu, Turovu, Donjecku, Albi i Lokomotivi Kubanj.

Gotovo iznenađujuće delovala je informacija uglednog francuskog radija Monte Karlo da će Saša Obradović postati novi trener Monaka, a posle deset dana čekanja stigla je i potvrda – Srbin ima novi posao.

Potpisnik vesti je novinar David Kozet, koji je i najavio ovu mogućnost sredinom februara. Obradović će uskoro biti predstavljen kao novi trener Monaka, što znači da je Sašo Filipovski završio svoju misiju na klupi tima iz Kneževine.

Monako je u poslednje vreme uspeo da podigne formu u domaćem prvenstvu i stigao do četiri pobede u minulih pet kola s tim da je i dalje ispod plej-of crte, ali je (pre)rana eliminacija u Evrokupu naišla na loš odjek među vodećim ljudima kluba, zbog čega će Filipovski morati da potraži novu sredinu.

Obradovićeva pozivnica da pređe u Monako jeste mogućnost da obnovi saradnju s vrhuškom kluba, s kojom je ostvario dobre kontakte kroz rad u Kijevu i Donjecku. Monako je finansijski stabilan klub, svake godine budžet se uvećava shodno ostvarenim rezultatima, a dovođenje Obradovića samo potvrđuje ambiciju kluba da postane ozbiljniji faktor u evropskoj košarci narednih godina.

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac poručio je u razgovoru za naš portal da želi projekat u kojem će moći da ostvari višegodišnje ciljeve i razradi sistem, a očigledno je da je to našao baš u Monaku.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar