Након Марсеја, Џумхур "пао" на старту и у Дубаију!

Најбољи босанскохерцеговачки тенисер, Дамир Џумхур, поражен је у првом колу АТП турнира Серије 500, у Дубаију, од Мађара, Мартона Фучовича.

Тенис 25.02.2019 | 17:00
Након Марсеја, Џумхур "пао" на старту и у Дубаију!
Мађарски представник је у понедјељак декласирао првог рекета БиХ резултатом 2:0, по сетовима 6:1, 7:6 (7:5).

Фучович, који је 35. играч на АТП листи, је у првом сету направио чак три брејка и повео са 6:1, да би у другом сету одузео сервис Дамиру у шестом гему, али му то није било довољно за пласман у наредну рунду, у Дубаију.

Џумхур је већ у наредном узвратио "рибрејком" и наставио одлично да сервира, па је одлука морала да падне у "тај-брејку", гдје је више нерава имао Мађар и стигао до побједе.

Спасио је сарајевски тенисер двије меч-лопте на свој сервис, али трећу није могао, па је Фучович отишао у осмину финала.

Педесети играч планете је досад четири пута одмјерио снаге са Мађаром, који је оба пута био бољи на АТП Туру, док је бх. тенисер био успјешнији на челенџерима и фјучерс турнирима.

Ово је други турнир заредом да Сарајлија испадне у првом колу, с обзиром да је заустављен на старту Марсеја од слабије рангираног њемачког тенисера, Петера Гојовчика, резултатом 6:2, 6:4.

Фучовић ће у другом колу играти против побједника дуела између црногорског Канађанина, Милоша Раонића, седмог играча свијета и Нијемца, Јана Ленарда Штруфа (54. на АТП листи).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар