Nakon Marseja, Džumhur "pao" na startu i u Dubaiju!

Najbolji bosanskohercegovački teniser, Damir Džumhur, poražen je u prvom kolu ATP turnira Serije 500, u Dubaiju, od Mađara, Martona Fučoviča.

Tenis 25.02.2019 | 17:00
Nakon Marseja, Džumhur "pao" na startu i u Dubaiju!
Mađarski predstavnik je u ponedjeljak deklasirao prvog reketa BiH rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 7:6 (7:5).

Fučovič, koji je 35. igrač na ATP listi, je u prvom setu napravio čak tri brejka i poveo sa 6:1, da bi u drugom setu oduzeo servis Damiru u šestom gemu, ali mu to nije bilo dovoljno za plasman u narednu rundu, u Dubaiju.

Džumhur je već u narednom uzvratio "ribrejkom" i nastavio odlično da servira, pa je odluka morala da padne u "taj-brejku", gdje je više nerava imao Mađar i stigao do pobjede.

Spasio je sarajevski teniser dvije meč-lopte na svoj servis, ali treću nije mogao, pa je Fučovič otišao u osminu finala.

Pedeseti igrač planete je dosad četiri puta odmjerio snage sa Mađarom, koji je oba puta bio bolji na ATP Turu, dok je bh. teniser bio uspješniji na čelendžerima i fjučers turnirima.

Ovo je drugi turnir zaredom da Sarajlija ispadne u prvom kolu, s obzirom da je zaustavljen na startu Marseja od slabije rangiranog njemačkog tenisera, Petera Gojovčika, rezultatom 6:2, 6:4.

Fučović će u drugom kolu igrati protiv pobjednika duela između crnogorskog Kanađanina, Miloša Raonića, sedmog igrača svijeta i Nijemca, Jana Lenarda Štrufa (54. na ATP listi).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar