Три атлетичара БиХ на дворанском ЕП-у, у Глазгову

Дворанско првенство Европе у атлетици, биће одржано од 1. до 3. марта у шкотском Глазгову, а Босну и Херцеговину на овом такмичењу представљаће три атлетичара.

Остали спортови 26.02.2019 | 10:15
Три атлетичара БиХ на дворанском ЕП-у, у Глазгову
Генерални секретар Атлетског савеза БиХ, Мишо Педало, изјавио је да је норма за наступ на двораном ЕП-у значајно пооштрена у свим дисциплинама због великог интересовања атлетичара, тако да ће у Глазгову наступити заиста најбољи од најбољих.

"У случају Босне и Херцеговине норму су испунили Месуд Пезер, Амел Тука и Абедин Мујезиновић, који су најбоље овосезонске резултате остварили у фебруару. Њихови резултати су добар знак да би нас могли обрадовати. Прилив атлетичара је велики, тако да су организатори пооштрили мјере за испуњавање норми, с циљем да се дигне квалитет такмичења, али и да се све заврши за три дана. Ко је испунио норму, сигурно спада у европски, да не кажем и свјетски врх", рекао је Педало.

Месуд Пезер је бацио куглу 20.99 метара, 20. фебруара, на митингу "Сербиан Опен" у Београду, Амел Тука је дионицу од 800 метара, истрчао 12. фебруара у чешкој Острави, у времену 1.46,75, док је Абедин Мујезиновић исту раздаљину истрчао у времену 1.48,57, у италијанској Падови 3. фебруара.

Тука и Мујезиновић ће отпутовати у Глазгов из Сарајева у сриједу ујутру, док се Пезер налази у Шведској, те ће у Шкотску путовати из Копенхагена.

Окупљање у Глазгову је заказано за 27. фебруар, а прве наступе имаће 1. марта. Пријеподне на распореду су квалификације у бацању кугле, а послијеподне финале. Квалификације у трци на 800 метара заказане су за послијеподне.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар