Tri atletičara BiH na dvoranskom EP-u, u Glazgovu

Dvoransko prvenstvo Evrope u atletici, biće održano od 1. do 3. marta u škotskom Glazgovu, a Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju predstavljaće tri atletičara.

Ostali sportovi 26.02.2019 | 10:15
Tri atletičara BiH na dvoranskom EP-u, u Glazgovu
Generalni sekretar Atletskog saveza BiH, Mišo Pedalo, izjavio je da je norma za nastup na dvoranom EP-u značajno pooštrena u svim disciplinama zbog velikog interesovanja atletičara, tako da će u Glazgovu nastupiti zaista najbolji od najboljih.

"U slučaju Bosne i Hercegovine normu su ispunili Mesud Pezer, Amel Tuka i Abedin Mujezinović, koji su najbolje ovosezonske rezultate ostvarili u februaru. Njihovi rezultati su dobar znak da bi nas mogli obradovati. Priliv atletičara je veliki, tako da su organizatori pooštrili mjere za ispunjavanje normi, s ciljem da se digne kvalitet takmičenja, ali i da se sve završi za tri dana. Ko je ispunio normu, sigurno spada u evropski, da ne kažem i svjetski vrh", rekao je Pedalo.

Mesud Pezer je bacio kuglu 20.99 metara, 20. februara, na mitingu "Serbian Open" u Beogradu, Amel Tuka je dionicu od 800 metara, istrčao 12. februara u češkoj Ostravi, u vremenu 1.46,75, dok je Abedin Mujezinović istu razdaljinu istrčao u vremenu 1.48,57, u italijanskoj Padovi 3. februara.

Tuka i Mujezinović će otputovati u Glazgov iz Sarajeva u srijedu ujutru, dok se Pezer nalazi u Švedskoj, te će u Škotsku putovati iz Kopenhagena.

Okupljanje u Glazgovu je zakazano za 27. februar, a prve nastupe imaće 1. marta. Prijepodne na rasporedu su kvalifikacije u bacanju kugle, a poslijepodne finale. Kvalifikacije u trci na 800 metara zakazane su za poslijepodne.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar