Кинези објавили велико откриће

Кина је објавила откриц́е висококвалитетне и веома вриједне нафте у подручју Бохајског мора.  Доказане су и резерве природног гаса које прелазе 100 милијарди кубних метара.

Свијет 25.02.2019 | 16:28
Кинези објавили велико откриће
Бохајско море удаљено је нешто више од 100 километара од региона Пекинг-Тианџин-Хебеи, популарног "Џинг-Џин-Џи".

Налазиште је откривено у ЦНООЦ-овом Бозхонг 19-6 гасном пољу.

Ово је највец́е откриц́е нафте и гаса у Бохајском заливу у протеклих 50 година, а могли би га користити милиони грађана стотинама година.

Како је нафтно поље Бохаи друга по величини база за производњу нафте у Кини, њене откривене резерве у протеклих 50 година биле су, углавном, сирова нафта. До сада дошло је само до неколико откриц́а природног гаса због геолошке структуре комплекса.

Након вађења, природни гас би се могао директно транспортовати на тржиште кроз већ постојец́е гасоводе.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Е

25.02.2019 18:05

Сад це им Америка објавит рат. ( Људска права, итд )

ОДГОВОРИТЕ
Name

Матриx

25.02.2019 18:20

Хоће али мало сутра...Кина није буранија од државе као што су били Ирак, Либија, Сирија (мада су Руси у Сирији помрсили конце Америма) и сада Венецуела...Кина је друга највећа економија у свијету (за 10 год. ће бити прва!!!) и уз то има трећу армију у свијету по јачини...ах да, још једна мала ситница Кинеза има само 1,2 милијарде...нека ударе Амери, проћи ће као бос по трњу

Name

Цхристиан Давидсон

25.02.2019 22:32

сто је народ затуцан, знате ли ви да у Схангају цијена стана је веца од Њујорка, а док је плата 10x мања. Засто, зато сто на тај нацин Кина надувава свој огромни балон и прави такозвани трговински раст. Па Кина има толико области из којих је толико разлицитих поднебља под самоуправом, једно је власт, друго су регије, самосталне регије, па онда градови, сви муљају, и балон се надувава. Централна влас неце ниста да уради јер би им се раст спустио за 80%. Кина је симпа копи масхина, без људских права, која прави и растура дрогу и све сто мозе у друге дрзаве и на основу тога зиви. Не знате ви ста је Кина, а неце ни сазнати, имате Доду и зивите у Додикистану.

Name

Ре(Цхристиан Давидсон)алитиц

26.02.2019 11:54

Кина има огромну војску, много орузја, али нема искуства у модерним ратовима. Развукли су морнарицу по свијету без праве логистике, направили она вјестацка острва која су теско брањива од напада извана... кинеска привреда је превисе дала кредита земљама трецег свијета, кредита који се немогу тек тако вратити. А плус највеци кредит имају у УСА... а са Русима је климаво савезниство.

Name

за овог Кристијана

26.02.2019 12:21

Јели то откривена нафта у Лијевче пољу па упоређујеш г.Додика и Кину? Хајде сада лепо прочитај шта си написао, а после тога "сједи, један"! Иначе, има истине што си написао за Кину, али њима амери могу исто што и жаба лепнику, ето толико.

ОДГОВОРИТЕ