Kinezi objavili veliko otkriće

Kina je objavila otkriće visokokvalitetne i veoma vrijedne nafte u području Bohajskog mora.  Dokazane su i rezerve prirodnog gasa koje prelaze 100 milijardi kubnih metara.

Svijet 25.02.2019 | 16:28
Kinezi objavili veliko otkriće
Bohajsko more udaljeno je nešto više od 100 kilometara od regiona Peking-Tiandžin-Hebei, popularnog "Džing-Džin-Dži".

Nalazište je otkriveno u CNOOC-ovom Bozhong 19-6 gasnom polju.

Ovo je najveće otkriće nafte i gasa u Bohajskom zalivu u proteklih 50 godina, a mogli bi ga koristiti milioni građana stotinama godina.

Kako je naftno polje Bohai druga po veličini baza za proizvodnju nafte u Kini, njene otkrivene rezerve u proteklih 50 godina bile su, uglavnom, sirova nafta. Do sada došlo je samo do nekoliko otkrića prirodnog gasa zbog geološke strukture kompleksa.

Nakon vađenja, prirodni gas bi se mogao direktno transportovati na tržište kroz već postojeće gasovode.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

E

25.02.2019 18:05

Sad ce im Amerika objavit rat. ( Ljudska prava, itd )

ODGOVORITE
Name

Matrix

25.02.2019 18:20

Hoće ali malo sutra...Kina nije buranija od države kao što su bili Irak, Libija, Sirija (mada su Rusi u Siriji pomrsili konce Amerima) i sada Venecuela...Kina je druga najveća ekonomija u svijetu (za 10 god. će biti prva!!!) i uz to ima treću armiju u svijetu po jačini...ah da, još jedna mala sitnica Kineza ima samo 1,2 milijarde...neka udare Ameri, proći će kao bos po trnju

Name

Christian Davidson

25.02.2019 22:32

sto je narod zatucan, znate li vi da u Shangaju cijena stana je veca od Njujorka, a dok je plata 10x manja. Zasto, zato sto na taj nacin Kina naduvava svoj ogromni balon i pravi takozvani trgovinski rast. Pa Kina ima toliko oblasti iz kojih je toliko razlicitih podneblja pod samoupravom, jedno je vlast, drugo su regije, samostalne regije, pa onda gradovi, svi muljaju, i balon se naduvava. Centralna vlas nece nista da uradi jer bi im se rast spustio za 80%. Kina je simpa kopi mashina, bez ljudskih prava, koja pravi i rastura drogu i sve sto moze u druge drzave i na osnovu toga zivi. Ne znate vi sta je Kina, a nece ni saznati, imate Dodu i zivite u Dodikistanu.

Name

Re(Christian Davidson)alitic

26.02.2019 11:54

Kina ima ogromnu vojsku, mnogo oruzja, ali nema iskustva u modernim ratovima. Razvukli su mornaricu po svijetu bez prave logistike, napravili ona vjestacka ostrva koja su tesko branjiva od napada izvana... kineska privreda je previse dala kredita zemljama treceg svijeta, kredita koji se nemogu tek tako vratiti. A plus najveci kredit imaju u USA... a sa Rusima je klimavo saveznistvo.

Name

за овог Кристијана

26.02.2019 12:21

Јели то откривена нафта у Лијевче пољу па упоређујеш г.Додика и Кину? Хајде сада лепо прочитај шта си написао, а после тога "сједи, један"! Иначе, има истине што си написао за Кину, али њима амери могу исто што и жаба лепнику, ето толико.

ODGOVORITE