Невен штити кожу од хладноће

У овом периоду треба да користите обогаћеније креме које садрже масне киселине, јер поред хидратације обезбеђују и довољно масноће, која ће формирати заштитни "омотач" и спречити пуцање коже

Здравље 25.02.2019 | 13:25
Невен штити кожу од хладноће
ХЛАДНИ дани, ветар и киша су велики непријатељи коже. Лице и врат су први на удару, јер су најизложенији, а притом и најосетљивији. Кожа се суши, почиње да се перута и делује уморније и старије. Да бисте јој вратили лепоту, гипкост и сјај, важно је да је негујете свакодневно.

Стручњаци препоручују да у овом периоду користите обогаћеније креме које садрже масне киселине, јер поред хидратације обезбеђују и довољно масноће, која ће формирати заштитни "омотач" и спречити пуцање коже. Креме са невеном су увек добар избор, а важно је да је ставите пре изласка напоље. 

Препорука је да направите и маску од ове биљке, која умирује кожу и зацељује је. Узмите кашичицу тинктуре од невена и помешајте је са два жуманцета. Умијте се и добро очистите лице и врат, па нанесите маску и оставите да делује 15 минута. Исперите је млаком водом и на кожу ставите хидратантну крему. Третман примењујте једном недељно, најбоље увече, пред сан.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар