Како да замијените трчање брзим ходањем?

Трчање је одлична форма тренинга коју фитнес тренери често препоручују, али оно није потпуно неопходно. Сличан кардио тренинг можете обавити и ако ходате, јер се неки облици ходања сматрају добрим начином за сагоревање калорија.

Здравље 25.02.2019 | 13:20
Како да замијените трчање брзим ходањем?
Уколико желите да замените трчање ходањем, обратите пажњу на ритам ходања. У почетку покушајте да ходате два до пет пута недељно, обратите пажњу на своју форму и прилагођавајте се њој. Уколико сте већ веома активни, можете практиковати ходање пет и више пута седмично.

Ходајте брзим, а не лежерним темпом, уколико желите резултате. Време је јако битан фактор у овој форми тренинга, те не смете да се форсирате, али у исто време не смете ни да ходате превише лаганим темпом.

Важно је знати да је потребно да се пре тренинга увек добро загрејете, а након њега истегнете и пустите мишиће да се охладе. Загревањем ћете своје тело припремити за напоре који следе, а истезање ће спречити упалу мишића и убрзаће процес опоравка.

Пробајте првих пет минута да ходате лаганим темпом, а затим наставите да ходате мало жустрије наредна два минута, да би онда поново успорили и ходали успореним темпом. Практикујте овакав темпо док се не уходате, те га лагано прилагођавајте и убрзавајте по потреби.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар