Порука Партизанове свлачионице...

Решите енигму Николић или Рикардо?! “Трудимо се да дођемо у велики клуб, играмо важне утакмице и кад тај тренутак дође, зар би требало да размишљам о притиску”, пита црно-бела “деветка” пред 159. дерби.

Фудбал 27.02.2019 | 21:05
Порука Партизанове свлачионице...
Бољи тренутак да уђу у форму нису могли да пожеле Партизанови нападачи. Ем дају голове, ем играју далеко квалитетније него јесенас и чини се да одавно нису у Хумској 1 са наглашеним оптимизмом чекали вечити дерби као што је случај пред 159. првенствени сусрет са Црвеном звездом.

Ако се гледа учинак у прве две пролећне рунде – имају право. Преслишани су идентчним резултатима ОФК Бачка и новосадски Пролетер по (3:0). Таман да се Парни ваљак загреје пред одлазак у комшилику где га, ипак, чека захтевнија трка.

Знају то Рикардо Гомеш и Немања Николић, међутим, пошто су од шест пролећних голова освајача Купа Србије дали чак пет јасно је да су бацили у дилему дефанзивце црвено-белих: кога пре да чувају у суботу вече на Маракани?

“Оставићемо их да размишљају о томе”, смешка се “деветка” Партизана, Немања Николић, после још једне добре партије. “Тако нам добро иде ове године да ће морати они више да размишљају о нама. Препуштам им да решавају ту енигму”.

Добро расположење на црно-белој страни Топчидерског брда последица је две лагане победе, скоро по истом шаблону, јер је у оба случаја противник “отворен” раним голом. А баш је Николић и у Бачкој Паланци и у Хумској откључавао браву дефанзивних екипа, те иако је Црвена звезда најофанзивнији тим Суперлиге очекују Гробари да исти рецепт примени и против лидера.

“Јесам нападач, наравно да сам гладан голова, али желим прво да моја екипа победи. Тако сам васпитан. Чак и да будем стрелац, а мој тим не слави, не дај Боже, нећу бити срећан. За мене гол нема значај ако Партизан не победи”.

Није победио у септембарском дербију, иако је по општим оценама био бољи. Сад је прилика за снажнији утисак, да можда у некој варијанти “закува” ситуацију на врху табеле. И док већини фудбалера баш пред овакве утакмице “кува у стомаку”, 25-годишњи Краљевчанин делује хладан као шприцер.

„Истина је да ће ми ово бити први пут да играм дерби на Маракани. Од малена се бавимо фудбалом и ако ћемо да подлегнемо притиску на дан утакмице онда се бавимо погрешним спортом. Трудимо се да дођемо у велики клуб, играмо важне утакмице и кад тај тренутак дође, зар би требало да размишљам о притиску? Нема потребе, борио сам се да стигнем довде и сад ћу, као, кад почне утакмица, да се скривам, на дам све од себе. Не иде то тако... Тек ће ова екипа показати шта може”.

Ситуација у односу на први дерби сезоне је донекле иста кад је реч о перцепцији јавности да Звезда има квалитетнији тим, али се чини да је тренутак сад на страни Партизана, јер је амбијент у екипи другачији. Поготово што се тад говорило како су црвено-бели потрошени дуелом са Наполијем.

“То су приче. Еуфорија, Лига шампиона… Не можете бити исцрпљени за дерби. Не пије воду. Сви људи на Балкану говоре само о тој утакмици, тако да ћеш увек дати 100 одсто. Ништа мање”.

И док постоје недоумице стручног штаба кога да стави у последњу линију, чини се да нема дилеме напред, да ће Немања Николић и Рикардо Гомеш опет да предводе навалу. Знају шта им ваља чинити.

“Ја сам тај који ће да буде „лажна деветка“, да отвара простор другим играчима, а за Рикарда је остављено да реализује шансе. Гомеш је више „таргет ман“, играч који ће увек постизати голове. Примера ради, други погодак против Пролетера је плод наше акције и разумевања. Осећамо један другог на терену, тачно знамо ко ће шта да уради. Разумем и кад ми не да лопту, такав је тип играча. Некоме из публике би можда могло да се учини да Рикардо не жели да одигра пас, али не... Он је такав, ако му је као партнер не замерам, нема потребе да други то чине. Ево, желим му кад се следећи пут нађе у сличној ситуацији да постигне гол. Слободно! На пример, већ у наредном мечу, да у дербију настави низ. Поготово што је био стрелац и јесенас на нашем стадиону”, пожелео је Немања Николић колеги из напада да погоди и на трећем везном мечу.

ГРОБАРИ, ЗАВИДИМ ВАМ

Лепо је било у суботу вече у Хумској 1. За разлику од неких јесењих мечева, сасвим пристојних 6.500 навијача дошло је да помогне Партизановим фудбалерима против Пролетера и песмом “хоћемо победу у дербију” испрати их на мегдан Црвеној звезди.

“Гробари, хвала! Пренели смо емпатију на трибине, тражили да се публика подигне на ноге и могу рећи да им завидим што су по минусу дошли да нас бодре. То је љубав. Наша је да им се одужимо. После свих губљена бодова јесенас, дерби нам је баш важна утакмица и надам се позитивном исходу. А то је – победа”, јасан је Николић.

ГЛАД ЗА ГОЛОВИМА И НА 3:0

Опет је мрежа Партизана остала нетакнута, јак је то адут пред вечити дерби, док је на супротној страни могла још који пут да се затресе Пролетерова, на шта указује сам Николић.

“Сарадња Рикарда и мене је последица бољег упознавања са тренером и његовим захтевима. Дали смо три гола, једино остаје жал што смо у друго полувреме ушли опуштено, а то не би смело да се дешава. Морали смо још којим голом да казнимо Пролетер, ипак је дошао на наш терен, имали су Новосађани среће што у других 45 минута нисмо показали глад за још којим голом. То мора да се одржи свих 90 минута. Надам се да више неће бити засићења приказаног у суботу, поготово кад играмо на домаћем терену. Морамо да играмо на гол више”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар