Мажић одсвирао крај у Лиги шампиона!

Најбољи српски судија више неће водити мечеве европских купова!

Фудбал 26.02.2019 | 09:15
Мажић одсвирао крај у Лиги шампиона!
Достигао је славу, сада је ред да узме милионе! Милорад Мажић ће судијску каријеру наставити у Кини, одакле је добио понуду која се не одбија, али то ће истовремено значити и да је завршио са вођењем утакмица у Лиги шампиона и Лиги Европе.

Најбољи српски арбитар је годинама и један од најбољих на свету, водио је и финале Лиге шампиона прошле сезоне, између Реал Мадрида и Ливерпула, па Суперкуп Европе 2016. у којем су играли Реал и Севиља, а сада ће морати да заборави на такве утакмице.

„Мажић највероватније неће више судити европска такмичења, јер ће то бити тешко изводљиво. Рецимо, када сам ја отишао у Јапан, скинут сам са УЕФА листе“, рекао је Зоран Петровић, председник судијске комисије ФСС за Информер.

Некадашњи арбитар Раде Ђуровић такође верује да Милорад Мажић више неће судити Лигу шампиона и Лигу Европе, али да би могао да буде на Европском првенству наредне године.

„Не постоји правилник по ком Мажић неће моћи да дели правду на европским клупским такмичењима зато што је отишао у Кину. Међутим, с обзиром на то да ће тамо потписати професионални уговор и да ће бити делегиран сваког викенда, тешко је то очекивати због обавеза и временске разлике. Он ће сигурно остати под лупом УЕФА и није немогуће да га позову да суди на ЕП наредне године“, сматра Ђуровић.

Милорад Мажић је био и јак кандидат да суди финале Светског првенства у Русији прошле године, али важи опште уверење да није добио ту част зато што је у мечу за трофеј играла Хрватска, комшијска земља Србије.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар