Mažić odsvirao kraj u Ligi šampiona!

Najbolji srpski sudija više neće voditi mečeve evropskih kupova!

Fudbal 26.02.2019 | 09:15
Mažić odsvirao kraj u Ligi šampiona!
Dostigao je slavu, sada je red da uzme milione! Milorad Mažić će sudijsku karijeru nastaviti u Kini, odakle je dobio ponudu koja se ne odbija, ali to će istovremeno značiti i da je završio sa vođenjem utakmica u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

Najbolji srpski arbitar je godinama i jedan od najboljih na svetu, vodio je i finale Lige šampiona prošle sezone, između Real Madrida i Liverpula, pa Superkup Evrope 2016. u kojem su igrali Real i Sevilja, a sada će morati da zaboravi na takve utakmice.

„Mažić najverovatnije neće više suditi evropska takmičenja, jer će to biti teško izvodljivo. Recimo, kada sam ja otišao u Japan, skinut sam sa UEFA liste“, rekao je Zoran Petrović, predsednik sudijske komisije FSS za Informer.

Nekadašnji arbitar Rade Đurović takođe veruje da Milorad Mažić više neće suditi Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali da bi mogao da bude na Evropskom prvenstvu naredne godine.

„Ne postoji pravilnik po kom Mažić neće moći da deli pravdu na evropskim klupskim takmičenjima zato što je otišao u Kinu. Međutim, s obzirom na to da će tamo potpisati profesionalni ugovor i da će biti delegiran svakog vikenda, teško je to očekivati zbog obaveza i vremenske razlike. On će sigurno ostati pod lupom UEFA i nije nemoguće da ga pozovu da sudi na EP naredne godine“, smatra Đurović.

Milorad Mažić je bio i jak kandidat da sudi finale Svetskog prvenstva u Rusiji prošle godine, ali važi opšte uverenje da nije dobio tu čast zato što je u meču za trofej igrala Hrvatska, komšijska zemlja Srbije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar