Ко ће водити Дом народа БиХ?

У руководству новог сазива Дома народа БиХ, како сада ствари стоје, сједиће Никола Шпирић, један од потпредсједника СНСД-а, Драган Човић, лидер ХДЗ БиХ, и Бакир Изетбеговић, предсједник СДА, сазнају "Независне".

Босна и Херцеговина 25.02.2019 | 10:50
Ко ће водити Дом народа БиХ?
Према ријечима нашег извора, још није одлучено ко ће бити  шеф Клуба Срба у Дому народа и ту функцију требало би да обавља или досадашњи први човјек тог клуба Средоје Новић или Душанка Мајкић, која има велико искуство као парламентарац јер је у неколико сазива била посланик у Представничком дому БиХ.

Никола Шпирић, делегат из СНСД-а, јуче није могао рећи ко ће бити кандидован за руководство, а ко за шефа српског клуба. Како је рекао за "Независне",  неумјесно је да о томе говори с обзиром на то да о томе треба да одлучи партија.

На чело хрватског клуба, како сазнајемо, требало би да засједне актуелни предсједник Дома народа БиХ Бариша Чолак (ХДЗ БиХ), који је јуче рекао "Независним" да је неозбиљно да говори у вези с том темом док не буде разговарао с партијским колегама.

Клуб Бошњака требало би, како сазнајемо, да води Асим Сарајлић (СДА), уколико неку од функција СДА у име партнерства не препусти Фахрудину Радончићу (СББ).

Како нам је потврдио Огњен Тадић, члан старог Колегија Дома народа БиХ, Колегиј овог дома биће у сриједу.

"Тада ћемо одлучити о датуму конституирајуће сједнице", рекао је Тадић за "Независне" и додао да ће у сриједу видјети шта планира и Бариша Чолак.

Чолак је "Независним" рекао да ће конституирајућа сједница бити сазвана по пословнику и да нема разлога да то не буде чим прије с обзиром на то да, како је истакао, имамо свих 15 делегата.

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ на данашњој сједници потврдиће резултате посредних избора за Дом народа БиХ. Након што дан касније одлука буде објављена у "Службеном гласнику БиХ" стећи ће се услови да се наредне седмице одржи конституирајућа сједница новог сазива Дома народа БиХ.

Подсјећамо, у новом Дому народу биће представници седам странака, па ће тако осим Шпирића, Новића и Мајкићеве српски делегати бити и Лазар Продановић (СНСД) и Младен Босић (СДС), хрватски поред Човића и Чолака биће још двоје из ХДЗ-а, Лидија Брадара и Марина Пендеш, те Златко Милетић (ДФ), док ће бошњачки уз Изетбеговића, Сарајлића и Радончића бити  Амир Фазлић (СДА) и Денис Бећировић (СДП).

(Независне)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Кириленко

25.02.2019 09:57

Тако је брате дај све исте ликове. Док год народ цути и трпи само узивајте ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

25.02.2019 10:06

Било ко само недајте Шпирићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

25.02.2019 10:06

У овој земљи БИХ званично нема спаса са овим политичарима који је воде већ годинама и који су је изједали и разарали свако на свој начин. Народе докле ћеш трпити и дозволити понижење?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

25.02.2019 10:14

Гласати изнова за старе кадрове, а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старииииии

25.02.2019 12:57

Гледамо их 30 година, знамо шта мисле, поготово шта хоће. Додијали су и Богу и народу, таман да су љепотани, грозота...

Name

народ

25.02.2019 10:44

ОВЕ ЛОПОВСКЕ ФАЦЕ СЕ ВИШЕ НЕМОГУ ГЛЕДАТИ! ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ЛОПОВЛУКА ПА ЗАР ВАМ НИЈЕ ВИШЕ ДОСТА,ЈАДАН ЈЕ ОВАЈ НАРОД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

моашин

26.02.2019 08:20

Шутите када додје цовјек са идејом и казе да це уредити здравствно, образовање социјалну помоц мук на предизборној кампањи али зато додје рудоња и казе битно је да застава РС стоји негдје у цоску онда падате у екстазу и онда се цудом цудите. Добро је ово какве смо овце.

Name

Јао

25.02.2019 13:02

Овима никада доста ни пара ни власти. Без пљацке њихов зивот, њима није зивот. Па како их висе није срамота?

ОДГОВОРИТЕ
Name

боба

25.02.2019 20:59

Камо лијепе среће да сте и ви отишли у Њемачку...па да се одморимо од вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цане

26.02.2019 06:17

видју главесина...ни ценифу мени не би могли цистити,осим затворску...ово су нељуди без морала,образа и цасти...права гамад. Кад се натоваре на народне јасле , ма то се немере окефат ни мисимором .

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

26.02.2019 17:32

Опет исте фаце Опет исти лопови Опет исте лазе од дотицни Бозе имали узмих себи да их ми негледамо и неслусамо

ОДГОВОРИТЕ