Требамо изабрати најбољи пут

"Нико од нас није равнодушан на турбуленције које се дешавају у СДС-у. Лош резултат изнесе на површину све што није добро и морамо се суочити са ситуацијом. Наше проблеме не треба износити на пијацу, то је врхунско унутрашње питање. Требамо изабрати најбољи пут", казао је Шаровић.

Република Српска 25.02.2019 | 10:38
Требамо изабрати најбољи пут
У петак је у службеном листу Европске комисије објављена одлука да се БиХ налази на листи земаља које могу да извозе пилеће месо, данас надлежно тијело засједа о прерађевинама од пилећег меса. Мислим да ће то такође бити добра вијест сутра или прекосутра, казао је за Н1 министар спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине Мирко Шаровић.

Коментаришући таксе које је Косово увело на роба из Србије и БиХ, Шаровић каже да је већ три мјесеца од увођења такси.

"У суштини се не ради о таксама, ријеч је о увођењу царина које нису темељене на ЦЕФТА споразуму. Прије свега ово је проблем у релацији Косова и Србије, а БиХ је погођена мјерама. Штете су огромне. Покушали смо кроз билатералне преговоре направити прогрес, али није било резултата. Очигледно се ради о политичкој одлуци. Исход ће вјероватно зависити од притиска САД-а и Европске комисије. Ми не желимо увести контрамјере јер не би ништа добили, а изгубили би у политичком смислу", рекао је Шаровић.

Што се тиче будућег ангажмана, Шаровић каже да је ближе да буде у Парламентарној скупштини за што је и добио повјерење него у извршној власти БиХ.

"Питање уласка у извршну власт тиче се партија које ће чинит ту власт. То је врло неизвјасно питање. Моја странка није постигла сјајан резултат на изборима и то не зависи од нас", рекао је Шаровић.

Да ли ће СДС коалирати са СНСД-ом, Шаровић каже да је то неизвјесно.

"СДС се у потпуности окренуо у унутрашње сређивање ствари, то је приоритет. Потребно је стабилизовати ситуацију. Од најјаче странке у Републици Српској, СНСД-а, колико знам, СДС није добио позив за разговор", казао је Шаровић.

Каже да је "ровита" ситуацију у СДС-у.

"Нико од нас није равнодушан на турбуленције које се дешавају у СДС-у. Лош резултат изнесе на површину све што није добро и морамо се суочити са ситуацијом. Наше проблеме не треба износити на пијацу, то је врхунско унутрашње питање. Требамо изабрати најбољи пут", казао је Шаровић.

Упитан да ли је задовољан статусом у странци одговорио је:

"Морам признати да се много боље осјећам у улози министра. Свакако да ћу дати свој допринос да СДС буде побједник на предстојећим, локалним изборима. Очекујем да СДС буде најбоља странка. Имамо поуздано чланство, преко 150.000 - ми смо трећа политичка снага у БиХ, занемарује се та чињеница. Наше чланство је у потрази за оним који ће их водити. Потребно је одржати унутарстраначке изборе и да питамо чланство кога желе да их предводи", казао је Шаровић у разговору телевизији Н1.

БН ТВ

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Најбољи

25.02.2019 10:08

чланство жели тебе, јединог вриједног и озбиљног политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

25.02.2019 10:12

Ако смјените Вукоту,знајте говори вам оснивач СДСа остајете без чланства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ахаха

25.02.2019 12:41

Е @КСС, баш си жесток шаљивџија, дај нам још неки добар виц, 'леба ти!

Name

Ре ахаха

25.02.2019 18:07

Сам псеудоним говори колико сте шаљивџија,али није вам замјемјерити,ваш ментални склоп говори да за вас ништа не значи пропаст народа.

Name

Јаффа

25.02.2019 10:12

За кога најбољи пут?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицо

25.02.2019 10:35

Шаровић је највећа кукавица и такви немогу водити Странку..

Name

Мб

25.02.2019 10:13

Саровицу ако изаберете Бјелицу, И ако вас он буде водио, бити цете први али под именом СНСД-ом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

25.02.2019 10:13

Нико од Вас није равнодушан???Зар треба да се најјача опозициона странка још више оспе,па да онда будеш равнодушан.Е мој Радоване.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упм

25.02.2019 10:14

Јестел ви свјесни да овде нема ни дрзаве ни економије само интерес а и кад народ по умире или се расели бице криви америка турска Јебала вас висе Русија

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицо

25.02.2019 10:31

Када ће више да са власти скину овај одбор за сахрану СДС.Ко им је дао мандат да најјачу,државотворну странку доведу и то само због својих интереса до не дај Боже гашења исте. Сви из предсједништва и главног одбора да поднесу неопозиве и без изузетка оставке и да се онда изаберу искључиво нови људи.Послије тога Да се упореди имовинско стање њихово за период 1992 до 2019 година па да се види шта ко посједује и на који начин је створено.Послије тога ће Странка имати право да то исто тражи од других странака.Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

25.02.2019 10:55

Сдс је нападао Спирица због сецера. Спира добио стан у Бецу. Но, Саровиц дао 3 пута висе бесцаринског увоза сецера, цц 50 милиона. Толико о постењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ее

25.02.2019 11:23

Ивтвојцрад треба на ревизијуууу!!!мутан си ти играц !!!из прикрајка мудро зборис али добро си укуцао каптал после рата на овим просторимааа !!! Нема вјерс висе нити у једну странку или водју само закон за све једнак па наа одговорност !!! А политицаре на волонтирање па нек изволе водати сами себе на брдовитом балкану јер су сви исти а опозиције није никад ни билооо фарсааа

Name

ПИТАЊЕ

25.02.2019 10:58

Људи, народе, има ли неко да објасни ово, мени није јасно: Зашто се сваки српски политичар који има подршку и других народа у БиХ проглашава некаквим "издајником, страним плаћеником, непријатељем, Бакировим Србином и сл..."има ли неко писменији да ми то покуша објаснити, шта је понетна такве српске политике? шта је то конкретно "лоше" код Шаровића, то је мени потпуно несватљиво, волио бих да ми неко одговори смисленим коментаром али сумњам да ће бити, хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

25.02.2019 11:28

Кад не знас ко је Мирко Саровиц онда немој ни коментарисати. Засто мисле људи да је Босиц бољи од Миле ? Или Саровиц ???? Систем не ваља , горе набројани су од зла оца и јос горе мајке. А ко вама у СА одговара видимо по примјеру Хрвата Зељке Комсица , једино хрватско у себи има је метак ХВО.

Name

ре Бањалучанин

25.02.2019 12:06

Нико није споменуо Мирка Шаровића, али рецимо и он може бити примјер, ниси одговорио на питање, ја нисам питао за систем, ја питам "зашто политичари као Мирко Шаровић, који имају подршку и других народа, устаљени је клише да се тај политичар проглашава свим и свачим, у чему је поента такве политике, ако можеш одговори конкретно ако не можеш ваљда ће се неко наћи писменији и од мене и од тебе.

Name

Зоран

25.02.2019 18:34

Одговор на твоје питање си могао гледати и слусати цијелу 2018 годину,најцесце непосредно прије избора.Јер то је најлаксе и најједноставније,кад сопственом народу не мозес понудити ниједан иоле смислен одговор на опсту кризу и пропадање,на опсте сиромаство и константан одлазак младих из РС онда једноставно нападнес неког ко има неки резултат,оптузис без намјере да прузис и један доказ,то пустис свакодневно на јавни сервис пи неколико пута,подвикнес негдје под сатором како једини ти цувас и бранис РС...И тако дан за даном,седмицу за седмицом,у обезглављеном народу инсталирас дезурног издајника и побиједис на изборима,успут покрадес гласове да не би било неког изненадјења...једноставније не мозе,ако зелис схватити схватицес,ако не зелис онда цес и ти викати доле издајници,гласати и гладовати...

Name

правда

25.02.2019 11:34

треба изабрати преке нарави цовека као стоје бијо карадјордје дагасе сви цланови боје да несмију врдат и издавати нацијоналне интересе такав водја треба бити постен и поносан цовек кои зна стаје цаст и понос и образ коисе непродаје за сицу и неце издати народ и гласаце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

25.02.2019 13:42

Увијено,замотано у целофан и бескрвно од цовјека који би требао да сходно свом политицком искуству и великој симпатији цланства СДС буде тај бедем који це цувати ледја Вукоти Говедарици,као једином истински посвеценом функционеру СДС да принципи народне странке и цувара РС не буду пусто слово на папиру и тема дезурних меланхолицара и старих излизаних и компровитованих кадрова.Својом подрском би знацајно ако не и потпуно отупио острицу Додикових јастребова унутар СДС и странку и народ тиме увео у мирније политицке воде,зарад интереса саме странке и народа у цјелини...Али је питање хоце ли,и ако неце засто ли неце,уосталом то је вјецито српско питање,на залост...

ОДГОВОРИТЕ