Trebamo izabrati najbolji put

"Niko od nas nije ravnodušan na turbulencije koje se dešavaju u SDS-u. Loš rezultat iznese na površinu sve što nije dobro i moramo se suočiti sa situacijom. Naše probleme ne treba iznositi na pijacu, to je vrhunsko unutrašnje pitanje. Trebamo izabrati najbolji put", kazao je Šarović.

Republika Srpska 25.02.2019 | 10:38
Trebamo izabrati najbolji put
U petak je u službenom listu Evropske komisije objavljena odluka da se BiH nalazi na listi zemalja koje mogu da izvoze pileće meso, danas nadležno tijelo zasjeda o prerađevinama od pilećeg mesa. Mislim da će to takođe biti dobra vijest sutra ili prekosutra, kazao je za N1 ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović.

Komentarišući takse koje je Kosovo uvelo na roba iz Srbije i BiH, Šarović kaže da je već tri mjeseca od uvođenja taksi.

"U suštini se ne radi o taksama, riječ je o uvođenju carina koje nisu temeljene na CEFTA sporazumu. Prije svega ovo je problem u relaciji Kosova i Srbije, a BiH je pogođena mjerama. Štete su ogromne. Pokušali smo kroz bilateralne pregovore napraviti progres, ali nije bilo rezultata. Očigledno se radi o političkoj odluci. Ishod će vjerovatno zavisiti od pritiska SAD-a i Evropske komisije. Mi ne želimo uvesti kontramjere jer ne bi ništa dobili, a izgubili bi u političkom smislu", rekao je Šarović.

Što se tiče budućeg angažmana, Šarović kaže da je bliže da bude u Parlamentarnoj skupštini za što je i dobio povjerenje nego u izvršnoj vlasti BiH.

"Pitanje ulaska u izvršnu vlast tiče se partija koje će činit tu vlast. To je vrlo neizvjasno pitanje. Moja stranka nije postigla sjajan rezultat na izborima i to ne zavisi od nas", rekao je Šarović.

Da li će SDS koalirati sa SNSD-om, Šarović kaže da je to neizvjesno.

"SDS se u potpunosti okrenuo u unutrašnje sređivanje stvari, to je prioritet. Potrebno je stabilizovati situaciju. Od najjače stranke u Republici Srpskoj, SNSD-a, koliko znam, SDS nije dobio poziv za razgovor", kazao je Šarović.

Kaže da je "rovita" situaciju u SDS-u.

"Niko od nas nije ravnodušan na turbulencije koje se dešavaju u SDS-u. Loš rezultat iznese na površinu sve što nije dobro i moramo se suočiti sa situacijom. Naše probleme ne treba iznositi na pijacu, to je vrhunsko unutrašnje pitanje. Trebamo izabrati najbolji put", kazao je Šarović.

Upitan da li je zadovoljan statusom u stranci odgovorio je:

"Moram priznati da se mnogo bolje osjećam u ulozi ministra. Svakako da ću dati svoj doprinos da SDS bude pobjednik na predstojećim, lokalnim izborima. Očekujem da SDS bude najbolja stranka. Imamo pouzdano članstvo, preko 150.000 - mi smo treća politička snaga u BiH, zanemaruje se ta činjenica. Naše članstvo je u potrazi za onim koji će ih voditi. Potrebno je održati unutarstranačke izbore i da pitamo članstvo koga žele da ih predvodi", kazao je Šarović u razgovoru televiziji N1.

BN TV

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

Najbolji

25.02.2019 10:08

članstvo želi tebe, jedinog vrijednog i ozbiljnog političara.

ODGOVORITE
Name

КСС

25.02.2019 10:12

Ако смјените Вукоту,знајте говори вам оснивач СДСа остајете без чланства.

ODGOVORITE
Name

ahaha

25.02.2019 12:41

E @KSS, baš si žestok šaljivdžija, daj nam još neki dobar vic, 'leba ti!

Name

Ре ахаха

25.02.2019 18:07

Сам псеудоним говори колико сте шаљивџија,али није вам замјемјерити,ваш ментални склоп говори да за вас ништа не значи пропаст народа.

Name

Jaffa

25.02.2019 10:12

Za koga najbolji put?

ODGOVORITE
Name

mico

25.02.2019 10:35

Šarović je najveća kukavica i takvi nemogu voditi Stranku..

Name

Mb

25.02.2019 10:13

Sarovicu ako izaberete Bjelicu, I ako vas on bude vodio, biti cete prvi ali pod imenom SNSD-om.

ODGOVORITE
Name

007

25.02.2019 10:13

Niko od Vas nije ravnodušan???Zar treba da se najjača opoziciona stranka još više ospe,pa da onda budeš ravnodušan.E moj Radovane.

ODGOVORITE
Name

Upm

25.02.2019 10:14

Jestel vi svjesni da ovde nema ni drzave ni ekonomije samo interes a i kad narod po umire ili se raseli bice krivi amerika turska Jebala vas vise Rusija

ODGOVORITE
Name

mico

25.02.2019 10:31

Kada će više da sa vlasti skinu ovaj odbor za sahranu SDS.Ko im je dao mandat da najjaču,državotvornu stranku dovedu i to samo zbog svojih interesa do ne daj Bože gašenja iste. Svi iz predsjedništva i glavnog odbora da podnesu neopozive i bez izuzetka ostavke i da se onda izaberu isključivo novi ljudi.Poslije toga Da se uporedi imovinsko stanje njihovo za period 1992 do 2019 godina pa da se vidi šta ko posjeduje i na koji način je stvoreno.Poslije toga će Stranka imati pravo da to isto traži od drugih stranaka.Pozdrav

ODGOVORITE
Name

Realno

25.02.2019 10:55

Sds je napadao Spirica zbog secera. Spira dobio stan u Becu. No, Sarovic dao 3 puta vise bescarinskog uvoza secera, cc 50 miliona. Toliko o postenju.

ODGOVORITE
Name

Ee

25.02.2019 11:23

Ivtvojcrad treba na revizijuuuu!!!mutan si ti igrac !!!iz prikrajka mudro zboris ali dobro si ukucao kaptal posle rata na ovim prostorimaaa !!! Nema vjers vise niti u jednu stranku ili vodju samo zakon za sve jednak pa naa odgovornost !!! A politicare na volontiranje pa nek izvole vodati sami sebe na brdovitom balkanu jer su svi isti a opozicije nije nikad ni bilooo farsaaa

Name

PITANJE

25.02.2019 10:58

LJudi, narode, ima li neko da objasni ovo, meni nije jasno: Zašto se svaki srpski političar koji ima podršku i drugih naroda u BiH proglašava nekakvim "izdajnikom, stranim plaćenikom, neprijateljem, Bakirovim Srbinom i sl..."ima li neko pismeniji da mi to pokuša objasniti, šta je ponetna takve srpske politike? šta je to konkretno "loše" kod Šarovića, to je meni potpuno nesvatljivo, volio bih da mi neko odgovori smislenim komentarom ali sumnjam da će biti, hvala

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin

25.02.2019 11:28

Kad ne znas ko je Mirko Sarovic onda nemoj ni komentarisati. Zasto misle ljudi da je Bosic bolji od Mile ? Ili Sarovic ???? Sistem ne valja , gore nabrojani su od zla oca i jos gore majke. A ko vama u SA odgovara vidimo po primjeru Hrvata Zeljke Komsica , jedino hrvatsko u sebi ima je metak HVO.

Name

re Banjalučanin

25.02.2019 12:06

Niko nije spomenuo Mirka Šarovića, ali recimo i on može biti primjer, nisi odgovorio na pitanje, ja nisam pitao za sistem, ja pitam "zašto političari kao Mirko Šarović, koji imaju podršku i drugih naroda, ustaljeni je kliše da se taj političar proglašava svim i svačim, u čemu je poenta takve politike, ako možeš odgovori konkretno ako ne možeš valjda će se neko naći pismeniji i od mene i od tebe.

Name

Zoran

25.02.2019 18:34

Odgovor na tvoje pitanje si mogao gledati i slusati cijelu 2018 godinu,najcesce neposredno prije izbora.Jer to je najlakse i najjednostavnije,kad sopstvenom narodu ne mozes ponuditi nijedan iole smislen odgovor na opstu krizu i propadanje,na opste siromastvo i konstantan odlazak mladih iz RS onda jednostavno napadnes nekog ko ima neki rezultat,optuzis bez namjere da pruzis i jedan dokaz,to pustis svakodnevno na javni servis pi nekoliko puta,podviknes negdje pod satorom kako jedini ti cuvas i branis RS...I tako dan za danom,sedmicu za sedmicom,u obezglavljenom narodu instaliras dezurnog izdajnika i pobijedis na izborima,usput pokrades glasove da ne bi bilo nekog iznenadjenja...jednostavnije ne moze,ako zelis shvatiti shvatices,ako ne zelis onda ces i ti vikati dole izdajnici,glasati i gladovati...

Name

pravda

25.02.2019 11:34

treba izabrati preke naravi coveka kao stoje bijo karadjordje dagase svi clanovi boje da nesmiju vrdat i izdavati nacijonalne interese takav vodja treba biti posten i ponosan covek koi zna staje cast i ponos i obraz koise neprodaje za sicu i nece izdati narod i glasace

ODGOVORITE
Name

Zoran

25.02.2019 13:42

Uvijeno,zamotano u celofan i beskrvno od covjeka koji bi trebao da shodno svom politickom iskustvu i velikoj simpatiji clanstva SDS bude taj bedem koji ce cuvati ledja Vukoti Govedarici,kao jedinom istinski posvecenom funkcioneru SDS da principi narodne stranke i cuvara RS ne budu pusto slovo na papiru i tema dezurnih melanholicara i starih izlizanih i komprovitovanih kadrova.Svojom podrskom bi znacajno ako ne i potpuno otupio ostricu Dodikovih jastrebova unutar SDS i stranku i narod time uveo u mirnije politicke vode,zarad interesa same stranke i naroda u cjelini...Ali je pitanje hoce li,i ako nece zasto li nece,uostalom to je vjecito srpsko pitanje,na zalost...

ODGOVORITE