Јокић доминирао, Нагетси са +27 испратили Клиперсе!

Кошаркаши Денвер Нагетса победили су пред домаћом публиком Лос Анђелес Клиперсе резултатом 123:96.  Јокић сакривао лопту Клиперсима, следи велики дерби! Денвер Нагетси приказали су егзибициону игру против Клиперса, који су послужили за "брушење форме" пред гостовање директном ривалу за друго место на Западу.  Денвер у завршном јуришу за плеј-оф, Јокићев рутински дабл-дабл.  С каквом лакоћом игра српски ас.  Њујорк коначно славио код куће, бољи од Сан Антонија.  Кошаркаши Њујорк Никса забележили су другу победу у последње три утакмице. Били су бољи од Сан Антонија, 130: 118.

Кошарка 25.02.2019 | 10:00
Јокић доминирао, Нагетси са +27 испратили Клиперсе!
Српски кошаркаш Никола Јокић одиграо је добар меч, а још бољу партију имао би да на почетку треће четвртине није добио четврту личну грешку.

Центар Нагетса преседео је целу трећу деоницу и на терен се вратио почетком последње. Јокић је кратко време поново доминирао и на крају је меч завршио са 22 (9/16) поена, 16 скокова, три асистенције и две украдене лопте за 28 минута.

Денвер је одлично започео утакмицу, Џамал Мари био је расположен, а пратио га је наш ас. Клиперси су успели да се поврате захваљујући играчима с клупе и после прве четвртине резултат је био 34:27. 

Нагетси су у наставку одржавали предност, али како Клиперси нису могли ништа да погоде, утисак је био да је Денвер могао са много више од +8 да оде на паузу (64:56). 

Како је Јокић добио четврту личну на старту другог полувремена, палицу је преузео Пол Милсап. Искусни крилни центар одиграо је сјајну четвртину, што се види по разлици на семафору после 36 минута (97:77). 

Као што смо већ написали, Јокић се вратио у четвртој деоници и Нагетси су само привели утакмицу крају. Поред српског играча одличну партију одиграо је Пол Милсап, који је постигао 21 поен, уз 16 скокова. Двоцифрен је био и Мари са 16, Херис са 14, Морис са 12 и Томас са 10 поена. 

У пораженом саставу Лу Вилијамс је постигао 24 поена, док је Данило Галинари постигао 19. 

Нагетси сада имају скор од 41 победе и 18 пораза, док су Клиперси на 33-28.

Када је реч о утакмици између Торонто Репорса и Орландо Меџика, гости су предвођени сјајним Николом Вучевићем успели да направе изненађење и славе у Канади са 113:98. 

Репторси били су ослабљени неиграњем Каваја Ленарда, али су и поред тога важили за фаворите. Међутим, Орландо је још једном показао да се налази у одличној форми и да ће се озбиљно борити за пласман у плеј-оф. 

Вучевић је на крају одиграо 31 минут и остварио је учинак од 23 поена и 12 скокова. Најефикаснији у редовима Меџика био је некадашњи играч Торонта Теренс Рос. Он је меч завршио са 28 поена и девет скокова. 

У одсуству Ленарда, Кајл Лаури је постигао 19 поена, док је Марк Гасол постигао 16. Ипак, то није било довољно да се зауставе расположени "чаробњаци". Орландо има скор од 28 победа и 33 пораза, док је Торонто на скору 44/17.



Денвер Нагетси забележили су четврту победу у низу пред дерби са директним ривалом за друго место на Западу, кошаркашима Оклахома Сити Тандера.

Никола Јокић и Пол Милсап преслишали су унутрашњу линију Лос Анђелес Клиперса и у распродатој дворани у снежном Колораду потписали убедљиву победу од 123:96 остварену у ноћи између недеље и понедељка по нашем времену.

Јокић је са позиције "пет" постигао 22 поена за свега 28 минута у игри шутирајући 9/14 за два и 0/2 за три поена. Наравно, није изостао нови дабл-дабл учинак нашег центра, који је сакупио 16 скокова, поделио три асистенције, украо три лопте, спустио једну блокаду, али и направио шест грешака уз пет личних грешака што је проблем са којим се није сусретао од "руки" сезоне.

И са нешто мањом минутажом, Јокић је имао упечатљиво позитиван плус/минус индекс од 14 поена, у чему је Милсап био још импресивнији, мада је и играо више. "Четворка" Денвера је за 32 минута у игри убацила 21 поен (6/8 за два, 2/5 за три), уз 16 скокова, две асистенције, три украдене лопте, две блокаде и две грешке.

Са пет офанзивних скокова, Милсап је екипу погурао до 25 поена предности с њим на паркету, па је спољна линија могла себи да дозволи скромно издање. Малик Бизли постигао је осам, а Вил Бартон три поена, док је Џамал Мареј убацио две од шест тројки за 16 поена, четири скока и шест асистенција.

"Двоцифрени" међу резервистима били су Ајзеа Томас, који се напромашивао (3/6 за два, 0/5 за три), али је некако стигао до десет поена и четири асистенције, затим Монте Морис са 12 поена (5/8 из игре) и Гери Херис са 14 (4/8 из игре).

Тренер Мајкл Малоун увео је у игру осморицу играча са клупе, што је само једна у низу Денверових предности у финишу лигашког дела сезоне.

Нагетси гостују у Оклахоми у ноћи између уторка и среде у 4.30.

Почео је Денверов завршни јуриш за плеј-оф, а у њему су страдали Клиперси из Лос Анђелеса - 123:96 (34:27, 30:29, 33:21, 26:19).

Нагетси су ове сезоне готово незаустављива сила у свом Пепси центру. Осма рецка у низу то потврђује, као и податак да је у последња три месеца једино Голден Стејт кући отишао с победом у џепу. Истина, баш убедљивом...

То свакако није пореметило тим Мајкла Мелоуна који сигурним корацима гази ка првом доигравању после пет година чекања, а кроз тај пут води га Никола Јокић. Српском асу је пауза после Ол стар викенда очигледно јако пријала како би напунио батерије и наставио тамо где је стао пре највећег кошаркашког шоуа на планети. За само 27 минута на паркету Јокић је против Клиперса имао 22 поена (9/16 из игре, 0/2 за три), уз чак 16 скокова и по три асистенције и украдене лопте, уз једну блокаду. Скоро идентичног учинка био је и његов партнер у рекету Пол Милсап - 21 поен, 16 ухваћених лопти, два завршна додавања, три украдене и две изблокиране лопте. Сурово су прегазили Клиперсе у рекету и показали им да им није место у плеј-офу. Јокић и Милсап су на свом терену заокружили сигурну, доминантну, свеукупно одличну партију и јасно истакли кандидатуру за друго место на табели.

Битан фактор овако убедљиве победе били су - скокови. Денвер је поново надскочио ривала (56-38), а у сваком од четири овосезонска сусрета - Денвер славио у три - синоћњи домаћин био је далеко испред такмаца у пољу ухваћених лопти. 

После убедљиве игре и тријумфа против Клиперса играчима Денвера биће јако важне следеће три утакмице, пошто ће их све одиграти у свом Пепси Центру. Прво дочекују Оклахому, затим Јуту и онда Њу Орлеанс, када би Нагетси могли да направе можда и кључну разлику у скору за мирнији финиш лигашког дела сезоне.

Добра вест за Денвер је и повратак Гарија Хариса после незгодне повреде адуктора. Занимљиво, Мајкл Мелоун га је уводио с клупе и често на терену остављао са Ајзеом Томасом и Монтеом Морисом у помало атипичној „смалл-балл“ петорци. Харисов изостанак се у последња два месеца највише осетио у пољу одбране, где је Денвер знао драстично да падне. Због тога се у клубу ради све како би Харис био спреман за плеј-оф. Сусрет с Клиперсима завршио је са 14 поена у 22 минута.

У моментима када су се Клиперси још држали за сламку спаса, Денвер је предводио Никола Јокић са 18 поена, осам скокова и три асистенције, што је изградило вођство резултатом 64:56 у првом полувремену. Клиперси су тај период игре завршили са чак 0/12 за три поена, после чега су само предали битку... 

Најефикаснији у гостујућим редовима био је Лу Вилијамс са 24 поена, док је Џамајхал Грин имао 13 поена и девет скокова.



Њујорк коначно славио код куће, бољи од Сан Антонија. Кошаркаши Њујорк Никса забележили су другу победу у последње три утакмице. Били су бољи од Сан Антонија, 130: 118.

Тако су Никси пред својим навијачима у "Медисон Сквер Гардену" остварили укупно 12 победу ове сезоне, али су и даље убедљиво последњи на табели Истока.

Ипак, успели су да прекину низ од 18 узастопних пораза код куће. Да су изгубили изједначили би негативан рекорд Даласа из 1993/94 од 19 неуспеха.

Најбољи у редовима Њујорка био је Демијан Дотсон који је постигао 27 поена уз пет скокова и две асистенције, Кевин Нокс је имао дабл-дабл учинак од 19 поена и десет скокова, док је Денис Смит јуниор постигао такође 19 поена. 

Мичел Робинсон је постигао 15 поена уз 14 скокова, Емануел Мадије 19 поена, а Ленс Томас 16.

Код Спарса, Демар дерозан је меч завршио са 32 поена, девет скокова и четири асистенције, док је Ламаркус Олдриџ постигао 18 поена.

Тренер Сан Антонија Грег Попвић био је изразито незадовољан игром свог тима.

"Били смо патетични кад је реч о игри у одбрани. Никси су морали нешто да ураде, били су физички снажни, урадили су добар посао", рекао је Поповић.

Сан Антонио у следећем мечу гостује екипи Бруклина, док Њујорк за два дана дочекује Орландо.

Њујорк Никси прекинули су серију од 18 пораза у "Медисон сквер гардену", а Спајк Ли није био у првом реду да то види, јер је резултат чекао на гала вечери у Лос Анђелесу где су отприлике у исто време додељиване награде Оскар.

Испоставило се да је један од највернијих навијача посрнуле франшизе пропустио убедљиву победу над Сан Антонио Спарсима, чији је тренер Грег Попович био најнервознији у распродатој дворани – 130:118.

Фанови Никса последњи пут су задовољни напустили "МСГ" 1. децембра после победе над Милвоки Баксима у продужецима (136:134), а о каквој се кризи радило говори и то што је екипа тренера Дејвида Физдејла у међувремену добила само три утакмице на страни.

Укупно, скор екипе између последње две победе у "Гардену" износио је 3-32, међутим ни то није било довољно да Њујорк преузме "вођство" у трци за последњим местом у лиги пред драфт лутрију наредног лета утолико што Финикс Санси нашег тренера Игора Кокошкова и даље имају победу мање и два пораза више.

Најбољи у победничком тиму био је Демијен Дотсон са 27 поена, док су Емануел Мудиај, Денис Смит и Кевин Нокс убацили по 19 поена. У пораженом тиму истакао се Демар Дерозан са 32 поена, док је Ламаркус Олдриџ додао 18.



Резултати:

Торонто - Орландо 98:113
/Лаури 19, 4 ск, 10 ас - Вучевић 23, 12 ск, 4 ас/

Денвер - Л. А. Клиперс 123:96
/Милсап 21, 16 ск, 2 ас - Вилијамс 24, 2 ск, 2 ас/

Њујорк - Сан Антонио 130:118
/Смит Џуниор 19, 6 ск, 13 ас - Дерозен 32, 9 ск, 4 ас/

Исток: Милвоки 45-14, Торонто 44-17, Индијана 40-20, Филаделфија 38-22, Бостон 37-23, Бруклин 31-30, Детроит 28-30, Шарлот 28-31, Орландо 28-33, Мајами 26-32, Вашингтон 24-36, Атланта 20-40, Чикаго 16-44, Кливленд 14-46, Њујорк 12-48.

Запад: Голден Стејт 42-17, Денвер 41-18, Оклахома 38-21, Портланд 36-23, Хјустон 34-25, Јута 33-26, Сан Антонио 33-28, Л. А. Клиперс 33-28, Сакраменто 31-28, Л. А. Лејкерс 29-30, Минесота 28-31, Њу Орлеанс 27-34, Далас 26-33, Мемфис 23-38, Финикс 11-50.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар