Jokić dominirao, Nagetsi sa +27 ispratili Kliperse!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su pred domaćom publikom Los Anđeles Kliperse rezultatom 123:96.  Jokić sakrivao loptu Klipersima, sledi veliki derbi! Denver Nagetsi prikazali su egzibicionu igru protiv Klipersa, koji su poslužili za "brušenje forme" pred gostovanje direktnom rivalu za drugo mesto na Zapadu.  Denver u završnom jurišu za plej-of, Jokićev rutinski dabl-dabl.  S kakvom lakoćom igra srpski as.  Njujork konačno slavio kod kuće, bolji od San Antonija.  Košarkaši Njujork Niksa zabeležili su drugu pobedu u poslednje tri utakmice. Bili su bolji od San Antonija, 130: 118.

Košarka 25.02.2019 | 10:00
Jokić dominirao, Nagetsi sa +27 ispratili Kliperse!
Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je dobar meč, a još bolju partiju imao bi da na početku treće četvrtine nije dobio četvrtu ličnu grešku.

Centar Nagetsa presedeo je celu treću deonicu i na teren se vratio početkom poslednje. Jokić je kratko vreme ponovo dominirao i na kraju je meč završio sa 22 (9/16) poena, 16 skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte za 28 minuta.

Denver je odlično započeo utakmicu, Džamal Mari bio je raspoložen, a pratio ga je naš as. Klipersi su uspeli da se povrate zahvaljujući igračima s klupe i posle prve četvrtine rezultat je bio 34:27. 

Nagetsi su u nastavku održavali prednost, ali kako Klipersi nisu mogli ništa da pogode, utisak je bio da je Denver mogao sa mnogo više od +8 da ode na pauzu (64:56). 

Kako je Jokić dobio četvrtu ličnu na startu drugog poluvremena, palicu je preuzeo Pol Milsap. Iskusni krilni centar odigrao je sjajnu četvrtinu, što se vidi po razlici na semaforu posle 36 minuta (97:77). 

Kao što smo već napisali, Jokić se vratio u četvrtoj deonici i Nagetsi su samo priveli utakmicu kraju. Pored srpskog igrača odličnu partiju odigrao je Pol Milsap, koji je postigao 21 poen, uz 16 skokova. Dvocifren je bio i Mari sa 16, Heris sa 14, Moris sa 12 i Tomas sa 10 poena. 

U poraženom sastavu Lu Vilijams je postigao 24 poena, dok je Danilo Galinari postigao 19. 

Nagetsi sada imaju skor od 41 pobede i 18 poraza, dok su Klipersi na 33-28.

Kada je reč o utakmici između Toronto Reporsa i Orlando Medžika, gosti su predvođeni sjajnim Nikolom Vučevićem uspeli da naprave iznenađenje i slave u Kanadi sa 113:98. 

Reptorsi bili su oslabljeni neigranjem Kavaja Lenarda, ali su i pored toga važili za favorite. Međutim, Orlando je još jednom pokazao da se nalazi u odličnoj formi i da će se ozbiljno boriti za plasman u plej-of. 

Vučević je na kraju odigrao 31 minut i ostvario je učinak od 23 poena i 12 skokova. Najefikasniji u redovima Medžika bio je nekadašnji igrač Toronta Terens Ros. On je meč završio sa 28 poena i devet skokova. 

U odsustvu Lenarda, Kajl Lauri je postigao 19 poena, dok je Mark Gasol postigao 16. Ipak, to nije bilo dovoljno da se zaustave raspoloženi "čarobnjaci". Orlando ima skor od 28 pobeda i 33 poraza, dok je Toronto na skoru 44/17.



Denver Nagetsi zabeležili su četvrtu pobedu u nizu pred derbi sa direktnim rivalom za drugo mesto na Zapadu, košarkašima Oklahoma Siti Tandera.

Nikola Jokić i Pol Milsap preslišali su unutrašnju liniju Los Anđeles Klipersa i u rasprodatoj dvorani u snežnom Koloradu potpisali ubedljivu pobedu od 123:96 ostvarenu u noći između nedelje i ponedeljka po našem vremenu.

Jokić je sa pozicije "pet" postigao 22 poena za svega 28 minuta u igri šutirajući 9/14 za dva i 0/2 za tri poena. Naravno, nije izostao novi dabl-dabl učinak našeg centra, koji je sakupio 16 skokova, podelio tri asistencije, ukrao tri lopte, spustio jednu blokadu, ali i napravio šest grešaka uz pet ličnih grešaka što je problem sa kojim se nije susretao od "ruki" sezone.

I sa nešto manjom minutažom, Jokić je imao upečatljivo pozitivan plus/minus indeks od 14 poena, u čemu je Milsap bio još impresivniji, mada je i igrao više. "Četvorka" Denvera je za 32 minuta u igri ubacila 21 poen (6/8 za dva, 2/5 za tri), uz 16 skokova, dve asistencije, tri ukradene lopte, dve blokade i dve greške.

Sa pet ofanzivnih skokova, Milsap je ekipu pogurao do 25 poena prednosti s njim na parketu, pa je spoljna linija mogla sebi da dozvoli skromno izdanje. Malik Bizli postigao je osam, a Vil Barton tri poena, dok je Džamal Marej ubacio dve od šest trojki za 16 poena, četiri skoka i šest asistencija.

"Dvocifreni" među rezervistima bili su Ajzea Tomas, koji se napromašivao (3/6 za dva, 0/5 za tri), ali je nekako stigao do deset poena i četiri asistencije, zatim Monte Moris sa 12 poena (5/8 iz igre) i Geri Heris sa 14 (4/8 iz igre).

Trener Majkl Maloun uveo je u igru osmoricu igrača sa klupe, što je samo jedna u nizu Denverovih prednosti u finišu ligaškog dela sezone.

Nagetsi gostuju u Oklahomi u noći između utorka i srede u 4.30.

Počeo je Denverov završni juriš za plej-of, a u njemu su stradali Klipersi iz Los Anđelesa - 123:96 (34:27, 30:29, 33:21, 26:19).

Nagetsi su ove sezone gotovo nezaustavljiva sila u svom Pepsi centru. Osma recka u nizu to potvrđuje, kao i podatak da je u poslednja tri meseca jedino Golden Stejt kući otišao s pobedom u džepu. Istina, baš ubedljivom...

To svakako nije poremetilo tim Majkla Melouna koji sigurnim koracima gazi ka prvom doigravanju posle pet godina čekanja, a kroz taj put vodi ga Nikola Jokić. Srpskom asu je pauza posle Ol star vikenda očigledno jako prijala kako bi napunio baterije i nastavio tamo gde je stao pre najvećeg košarkaškog šoua na planeti. Za samo 27 minuta na parketu Jokić je protiv Klipersa imao 22 poena (9/16 iz igre, 0/2 za tri), uz čak 16 skokova i po tri asistencije i ukradene lopte, uz jednu blokadu. Skoro identičnog učinka bio je i njegov partner u reketu Pol Milsap - 21 poen, 16 uhvaćenih lopti, dva završna dodavanja, tri ukradene i dve izblokirane lopte. Surovo su pregazili Kliperse u reketu i pokazali im da im nije mesto u plej-ofu. Jokić i Milsap su na svom terenu zaokružili sigurnu, dominantnu, sveukupno odličnu partiju i jasno istakli kandidaturu za drugo mesto na tabeli.

Bitan faktor ovako ubedljive pobede bili su - skokovi. Denver je ponovo nadskočio rivala (56-38), a u svakom od četiri ovosezonska susreta - Denver slavio u tri - sinoćnji domaćin bio je daleko ispred takmaca u polju uhvaćenih lopti. 

Posle ubedljive igre i trijumfa protiv Klipersa igračima Denvera biće jako važne sledeće tri utakmice, pošto će ih sve odigrati u svom Pepsi Centru. Prvo dočekuju Oklahomu, zatim Jutu i onda Nju Orleans, kada bi Nagetsi mogli da naprave možda i ključnu razliku u skoru za mirniji finiš ligaškog dela sezone.

Dobra vest za Denver je i povratak Garija Harisa posle nezgodne povrede aduktora. Zanimljivo, Majkl Meloun ga je uvodio s klupe i često na terenu ostavljao sa Ajzeom Tomasom i Monteom Morisom u pomalo atipičnoj „small-ball“ petorci. Harisov izostanak se u poslednja dva meseca najviše osetio u polju odbrane, gde je Denver znao drastično da padne. Zbog toga se u klubu radi sve kako bi Haris bio spreman za plej-of. Susret s Klipersima završio je sa 14 poena u 22 minuta.

U momentima kada su se Klipersi još držali za slamku spasa, Denver je predvodio Nikola Jokić sa 18 poena, osam skokova i tri asistencije, što je izgradilo vođstvo rezultatom 64:56 u prvom poluvremenu. Klipersi su taj period igre završili sa čak 0/12 za tri poena, posle čega su samo predali bitku... 

Najefikasniji u gostujućim redovima bio je Lu Vilijams sa 24 poena, dok je Džamajhal Grin imao 13 poena i devet skokova.



Njujork konačno slavio kod kuće, bolji od San Antonija. Košarkaši Njujork Niksa zabeležili su drugu pobedu u poslednje tri utakmice. Bili su bolji od San Antonija, 130: 118.

Tako su Niksi pred svojim navijačima u "Medison Skver Gardenu" ostvarili ukupno 12 pobedu ove sezone, ali su i dalje ubedljivo poslednji na tabeli Istoka.

Ipak, uspeli su da prekinu niz od 18 uzastopnih poraza kod kuće. Da su izgubili izjednačili bi negativan rekord Dalasa iz 1993/94 od 19 neuspeha.

Najbolji u redovima Njujorka bio je Demijan Dotson koji je postigao 27 poena uz pet skokova i dve asistencije, Kevin Noks je imao dabl-dabl učinak od 19 poena i deset skokova, dok je Denis Smit junior postigao takođe 19 poena. 

Mičel Robinson je postigao 15 poena uz 14 skokova, Emanuel Madije 19 poena, a Lens Tomas 16.

Kod Sparsa, Demar derozan je meč završio sa 32 poena, devet skokova i četiri asistencije, dok je Lamarkus Oldridž postigao 18 poena.

Trener San Antonija Greg Popvić bio je izrazito nezadovoljan igrom svog tima.

"Bili smo patetični kad je reč o igri u odbrani. Niksi su morali nešto da urade, bili su fizički snažni, uradili su dobar posao", rekao je Popović.

San Antonio u sledećem meču gostuje ekipi Bruklina, dok Njujork za dva dana dočekuje Orlando.

Njujork Niksi prekinuli su seriju od 18 poraza u "Medison skver gardenu", a Spajk Li nije bio u prvom redu da to vidi, jer je rezultat čekao na gala večeri u Los Anđelesu gde su otprilike u isto vreme dodeljivane nagrade Oskar.

Ispostavilo se da je jedan od najvernijih navijača posrnule franšize propustio ubedljivu pobedu nad San Antonio Sparsima, čiji je trener Greg Popovič bio najnervozniji u rasprodatoj dvorani – 130:118.

Fanovi Niksa poslednji put su zadovoljni napustili "MSG" 1. decembra posle pobede nad Milvoki Baksima u produžecima (136:134), a o kakvoj se krizi radilo govori i to što je ekipa trenera Dejvida Fizdejla u međuvremenu dobila samo tri utakmice na strani.

Ukupno, skor ekipe između poslednje dve pobede u "Gardenu" iznosio je 3-32, međutim ni to nije bilo dovoljno da Njujork preuzme "vođstvo" u trci za poslednjim mestom u ligi pred draft lutriju narednog leta utoliko što Finiks Sansi našeg trenera Igora Kokoškova i dalje imaju pobedu manje i dva poraza više.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Demijen Dotson sa 27 poena, dok su Emanuel Mudiaj, Denis Smit i Kevin Noks ubacili po 19 poena. U poraženom timu istakao se Demar Derozan sa 32 poena, dok je Lamarkus Oldridž dodao 18.



Rezultati:

Toronto - Orlando 98:113
/Lauri 19, 4 sk, 10 as - Vučević 23, 12 sk, 4 as/

Denver - L. A. Klipers 123:96
/Milsap 21, 16 sk, 2 as - Vilijams 24, 2 sk, 2 as/

Njujork - San Antonio 130:118
/Smit Džunior 19, 6 sk, 13 as - Derozen 32, 9 sk, 4 as/

Istok: Milvoki 45-14, Toronto 44-17, Indijana 40-20, Filadelfija 38-22, Boston 37-23, Bruklin 31-30, Detroit 28-30, Šarlot 28-31, Orlando 28-33, Majami 26-32, Vašington 24-36, Atlanta 20-40, Čikago 16-44, Klivlend 14-46, Njujork 12-48.

Zapad: Golden Stejt 42-17, Denver 41-18, Oklahoma 38-21, Portland 36-23, Hjuston 34-25, Juta 33-26, San Antonio 33-28, L. A. Klipers 33-28, Sakramento 31-28, L. A. Lejkers 29-30, Minesota 28-31, Nju Orleans 27-34, Dalas 26-33, Memfis 23-38, Finiks 11-50.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar